Nakon skoro dve godine: Legendarna Josipa Lisac održaće koncert u Srbiji

    29.12.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/josipa_cover.jpg

    Vest da će Josipa Lisac nastupiti na proslavi srpske Nove godine u Novom Sadu, 13. januara, odjeknula je domaćim medijima, a kako i ne bi! Nakon koncerta za Dan zaljubljenih u beogradskom Sava centru 2020. godine, Josipa se vraća u Srbiju, a koncert će biti ni manje ni više nego u novosadskoj Sinagogi. Šta reći osim: #jedvačekanje.

    Pored Josipe, tokom dočeka, simbolično nazvanog 7530, a u okviru manifestacije Evropska prestonica kulture, nastupiće veliki broj muzičara i umetnika na preko 40 gradskih lokacija. Tako će Crkva imena Marijinog, poznatija kao Katedrala, otvoriti svoja vrata za autentičan glas američke pevačice Chrysta Bell, poznate i po saradnji sa čuvenim rediteljem Dejvidom Linčom, dok će u Reformatorskoj crkvi nastupiti jedan od najpopularnijih regionalnih umetnika, hrvatski muzičar Damir Urban. Hrvatski džez pijanista i kompozitor Matija Dedić svirati u Kulturnoj stanici Eđšeg.

    Prostor SKCNS Fabrika, u Kreativnom distriktu, rezervisan je za britanski broj jedan drum ’n’ bass zvuka, Rudimental DJ, dok će originalna muzičarka koja svojim tekstovima ruši tabue, Bojana Vunturišević, nastupiti u Kulturnoj stanici Svilara. U Gradskoj kući nastupiće autrijski klarinetista i jedan od najboljih na svetu, Andreas Ottensamer, dok će dobitnicu Zlatnog globusa i kraljicu fada Carminho ugostiti najstariji srpski teatar – Srpsko narodno pozorište. Jedan od najpopularnijih britanskih elektronskih sastava, Morcheeba, nastupiće u najstarijem lutkarskom pozorištu u Srbiji – Pozorištu mladih, a u Novosadsko pozorište interesantnu kombinaciju džez i elektro zvuka donosi jedan od najpoznatijih finskih muzičara Jimi Tenor, dok je prva Gradska koncertna dvorana rezervisana za čuveni francuski cover bend Nouvelle Vague. Doček 7530 donosi i autentični zvuk balkanske muzike, u izvođenju Bilje Kristić i Bistrik Orkestra, u NIS sali, kao i brojna druga imena, na nesvakidašnjim lokacijama.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/1640871985818157.jpg

    Program u okviru Dočeka 7530 počinje već 12. januara, kada će lokalni bendovi zapravo biti u ulozi domaćina i svojim nastupima na nekoliko lokacija u gradu, u saradnji sa Inbox udruženjem koje organizuje Ulične svirače, napraviti svojevrsnu uvertiru u 13. januar i svečano otvaranje. Program se nastavlja 14. i 15. januara u okviru autentičnog programa Slave, i to u mreži kulturnih stanica, gde će biti predstavljena izložba fotografija Pavela Surovog, zatim brojne rukotvorine i gastro kultura, kao i dečiji program.

    Saznaj više:
    Povezani članci: