Nove predstave zbog kojih hrlimo u pozorište

    23.09.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/pozoriste_cover.gif

    Zvanično smo zakoračili u jesen. Dočekalo nas je more novih obaveza, smišljanje planova za životne i poslovne podvige, a zajedno sa svim tim i sjajna ponuda kulturnog sadržaja u našem gradu. Pre svega na daskama koje život znače. Željno iščekujemo početak Bitefa i već smo obezbedili karte za ovaj pozorišni praznik , ali uporedo sa njim, cvetaju i ostale pozorišne scene kada je u pitanju domaći program. Ovoga puta, preporučujemo vam nekoliko predstava koje nikako ne smete da propustite ove sezone. 

    EDIP

    Nije vam dosta Milana Marića na ekranu? Imamo rešenje. U modernoj tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja, kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, u naslovnoj ulozi pojavljuje se Milan Marić a u predstavi igraju i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović i Joakim Tasić. Tekst su adaptirali Vesna Radovanović i Marko Manojlović, dramaturg je Vesna Radovanović, scenograf Lazar Bodroža, kostimograf Marija Marković Milojev, kompozitori Robert Pešut – Magnifico i Aleksander Pešut – Schatz! a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović. Predstavu možete pogledati u JDP-u. 

    ALISA U ZEMLJI STRAHOVA

    Još jedna sjajna preporuka koja bi trebalo da vas motiviše da rezervišete svoje sedište u JDP. Dramski tekst Alisa u zemlji strahova je inspirisan epizodama iz knjige Alisa u zemlji čuda Luisa Kerola. Kada je bila mala, Alisa je verovala da se još pre doručka može desiti šest nemogućih stvari. Sada je odrasla devojka u tridesetim godinama. Trebalo bi da ima karijeru, porodicu. Trebalo bi da bude ispunjena, stabilna, odrasla. Ono što ima je novi psihoterapeut sa kojim putuje po svojoj glavi. Kada je bila devojčica, tamo su je čekala čuda, gusenice sa nargilom, karte koje govore, nasmejane mačke, kolači i čaj, histerične ptice. To je bio svet gde je svaki korak bio novo uzbuđenje, svet mogućnosti za beskrajna čuda. Sada je tamo samo zemlja ispunjena sumnjama i strahovima. Ipak, i dalje postoji mogućnost da se desi čudo.

    USPAVANKA ZA ALEKSIJU RAJČIĆ

    Kolika je cena ćutanja jedne žene?“, ovaj slogan najavlJuje novu predstavu Juga Đorđevića koju možete pogledati u Narodnom pozorištu. daleke 1898. godine Milutin Popović objavio knjigu „Zatvorenice – Album ženskog odeljenja Požarevačkog kaznenog zavoda“ u kojoj su po prvi put daje prostor bivšim „zločinkama“ da ispričaju svoju verziju priče. One u kojima su ubile svoje muževe zbog nasilja koje su trpele. Ovaj kompleksni roman poslužio Đorđu Koisću kao inspiracija za nastanak dela ‘Uspavanka za Aleksiju Rajčić’. Nju je fantastično prikazala Vanja Ejdus, glumica prepoznatljiva po svom nenadmašnom talentu i posvećenosti. Na sceni je prate i Iva Milanović, Novak Radulović, dok horsku postavku čine Nevena Milošević, Sara Ristić, Vera Zečević, Danijela Milošević, Mladen Lukić i Goran Milošević.

    Saznaj više:
    Povezani članci: