Pretraga

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju

Tekst: BURO.

Omiljeni festival u regionu Weekend Media Festival će se održati po 12. put od 19. do 22. septembra u Rovinju, a slogan ovogodišnjeg izdanja je “Mir, ljubav i komunikacija”. Kao što smo navikli, na jednom mestu spojiće se sva znanja o trendovima kad su u pitanju mediji i marketing. Promene su uzbudljivije nego ikada, svi smo svedoci izuzetno žive transformacije medija. Da li ćemo biti na licu mesta? Naravno!

A nudimo vam i pet dobrih razloga zašto bi i vi trebalo da nam se pridružite na hrvatskoj obali tim povodom.

 

Novi Masterclass održaće se u hotelu Grand Park Rovinj

1

Od ove godine novost je format Masterclassa i ako je sudeći po konceptu, ovo zaista obećava puno! Naime, najavljeno je gostovanje jednog od najznačajnijih biznismena iz industrije luksuznih brendova, čelnika Hublota i Zenitha i non-executive direktora poslovne jedinice za satove grupacije LVMH Watches Worldwide, Jean-Claude Bivera. Jean-Claude je u svetu satova poznat kao ikona i zaslužan je za globalni uspeh brendova kao što su TAG Heuer i Hublot. On će 19. septembra održati ekskluzivno predavanje u kongresnoj sali luskuznog Grand Park Hotela Rovinj. Ovaj veliki marketinški stručnjak ispričaće kako je prvi uklopio luksuzni brend u svet fudbala, kako je izgledala saradnja sa Cindy Crawford, Michaelom Schumacherom i Pierceom Brosnanom, kao i zašto pobednici Formule 1 nose samo njegove satove. U sklopu Masterclassa očekuju nas i posebna predavanja i paneli - uvođenjem ovog dodatnog dana namenjenog biznis zajednici produžilo se trajanje najvećeg regionalnog komunikacijskog festivala.

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju (фото 1)

 

Ove godine u Rovinj će se prizvati duh Woodstocka

2

Uopšte se ne šalimo! Naravno da su nam maštoviti organizatori priredili još jedno iznenađenje, predstojeći Weekend će prirediti omaž nezaboravnom američkom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja. Kako se društvo menjalo tih turbulentih šezdesetih godina prošlog veka, tako se danas rapidno menja svet medija i marketinga. Promene su uzbudljivije, ako budete na licu mesta, iz prve ruke saznaćete prema čemu smo krenuli na globalnom nivou.

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju (фото 2)

 

Saznaćete odgovor da li smo zapravo razočarani tehnologijom?!

3

Kao i do sada, program je tako koncipiran da dodirne goruća i aktuelna pitanja, kao i da se pozabavi i potencijalnim problemima na koje nailaze medijski profesionalci. Najavljeno je čak 150 predavača i panelista, što obećava odličan sadržaj. Direktor programa Festivala Nikola Vrdoljak je istakao kako će se na predstojećem Weekendu kroz ceo niz panela i predavanja raspravljati o tome jesmo li razočarni novom tehnologijom? “Danas svedočimo sudaru Silicijumske doline sa državnim aparatima i realnim svetom. Regulatori raznih zemalja nadmeću se ko će strože kazniti američke divove Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google. Ko će pobediti u globalnom ratu i kako će izgledati nakon techlasha raspravljaće se na panelu “Mark izdrži! Kako će Zuckerberg & Friends preživeti globalni techlash?”, najavio je Vrdoljak.

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju (фото 3)

 

Jedna reč: nagrade!

4

Niko nije imun na priznanja i lepe reči, a uzbuđenje raste: ko će od agencija i kreativaca iz regiona osvojiti prestižne nagrade? U okviru Weekenda održaće se osmi po redu BalCannes na kom će se vrednovati najbolji agencijski projekti iz osam zemalja regije. U okviru tog koncepta biće prikazano 25 najboljih projekata godine, a pobednik će dobiti priliku da svoj rad prikaže na festivalu Cannes Lions 2020. Godine (svi zainteresovani mogu svoje radove prijaviti do 1. septembra ove godine). Takođe, biće dodeljena i najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac (prijave za devet kategorija prihvataju se do 3. septembra). Bez sumnje, biće zanimljivo!

Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju (фото 4)

 

Dve reči: sunce&žurke

5

Nazovite nas površnima, ali radujemo se i druženju sa kolegama u ležernoj atmosferi uz more. Kraj septembra je božanstveno vreme za biti u Rovinju, a prateći program festivala koji podrazumeva zabave, žurke i koncerte je svake godine sve bolji i bolji. Ne možemo da dočekamo da na licu mesta saznamo šta su nam sve organizatori pripremili (očekivanja su visoka!). A tu je i posebna Weekend aplikacija za IOS i Android uređaje koje, osim rasporeda predavanja i mape, sadrži i raspored partija, ali i posebnu Weekend radio stanicu. Nadamo se da se uskoro vidimo u Rovinju!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor