Pet odličnih razloga zašto bi trebalo da ispratite ovogodišnji Weekend Media Festival u Rovinju

    26.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/weekend_cover.jpg

    Omiljeni festival u regionu Weekend Media Festival će se održati po 12. put od 19. do 22. septembra u Rovinju, a slogan ovogodišnjeg izdanja je “Mir, ljubav i komunikacija”. Kao što smo navikli, na jednom mestu spojiće se sva znanja o trendovima kad su u pitanju mediji i marketing. Promene su uzbudljivije nego ikada, svi smo svedoci izuzetno žive transformacije medija. Da li ćemo biti na licu mesta? Naravno!

    A nudimo vam i pet dobrih razloga zašto bi i vi trebalo da nam se pridružite na hrvatskoj obali tim povodom.

     

    Novi Masterclass održaće se u hotelu Grand Park Rovinj

    1

    Od ove godine novost je format Masterclassa i ako je sudeći po konceptu, ovo zaista obećava puno! Naime, najavljeno je gostovanje jednog od najznačajnijih biznismena iz industrije luksuznih brendova, čelnika Hublota i Zenitha i non-executive direktora poslovne jedinice za satove grupacije LVMH Watches Worldwide, Jean-Claude Bivera. Jean-Claude je u svetu satova poznat kao ikona i zaslužan je za globalni uspeh brendova kao što su TAG Heuer i Hublot. On će 19. septembra održati ekskluzivno predavanje u kongresnoj sali luskuznog Grand Park Hotela Rovinj. Ovaj veliki marketinški stručnjak ispričaće kako je prvi uklopio luksuzni brend u svet fudbala, kako je izgledala saradnja sa Cindy Crawford, Michaelom Schumacherom i Pierceom Brosnanom, kao i zašto pobednici Formule 1 nose samo njegove satove. U sklopu Masterclassa očekuju nas i posebna predavanja i paneli – uvođenjem ovog dodatnog dana namenjenog biznis zajednici produžilo se trajanje najvećeg regionalnog komunikacijskog festivala.

     

    Ove godine u Rovinj će se prizvati duh Woodstocka

    2

    Uopšte se ne šalimo! Naravno da su nam maštoviti organizatori priredili još jedno iznenađenje, predstojeći Weekend će prirediti omaž nezaboravnom američkom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja. Kako se društvo menjalo tih turbulentih šezdesetih godina prošlog veka, tako se danas rapidno menja svet medija i marketinga. Promene su uzbudljivije, ako budete na licu mesta, iz prve ruke saznaćete prema čemu smo krenuli na globalnom nivou.

     

    Saznaćete odgovor da li smo zapravo razočarani tehnologijom?!

    3

    Kao i do sada, program je tako koncipiran da dodirne goruća i aktuelna pitanja, kao i da se pozabavi i potencijalnim problemima na koje nailaze medijski profesionalci. Najavljeno je čak 150 predavača i panelista, što obećava odličan sadržaj. Direktor programa Festivala Nikola Vrdoljak je istakao kako će se na predstojećem Weekendu kroz ceo niz panela i predavanja raspravljati o tome jesmo li razočarni novom tehnologijom? “Danas svedočimo sudaru Silicijumske doline sa državnim aparatima i realnim svetom. Regulatori raznih zemalja nadmeću se ko će strože kazniti američke divove Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google. Ko će pobediti u globalnom ratu i kako će izgledati nakon techlasha raspravljaće se na panelu “Mark izdrži! Kako će Zuckerberg & Friends preživeti globalni techlash?”, najavio je Vrdoljak.

     

    Jedna reč: nagrade!

    4

    Niko nije imun na priznanja i lepe reči, a uzbuđenje raste: ko će od agencija i kreativaca iz regiona osvojiti prestižne nagrade? U okviru Weekenda održaće se osmi po redu BalCannes na kom će se vrednovati najbolji agencijski projekti iz osam zemalja regije. U okviru tog koncepta biće prikazano 25 najboljih projekata godine, a pobednik će dobiti priliku da svoj rad prikaže na festivalu Cannes Lions 2020. Godine (svi zainteresovani mogu svoje radove prijaviti do 1. septembra ove godine). Takođe, biće dodeljena i najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac (prijave za devet kategorija prihvataju se do 3. septembra). Bez sumnje, biće zanimljivo!

     

    Dve reči: sunce&žurke

    5

    Nazovite nas površnima, ali radujemo se i druženju sa kolegama u ležernoj atmosferi uz more. Kraj septembra je božanstveno vreme za biti u Rovinju, a prateći program festivala koji podrazumeva zabave, žurke i koncerte je svake godine sve bolji i bolji. Ne možemo da dočekamo da na licu mesta saznamo šta su nam sve organizatori pripremili (očekivanja su visoka!). A tu je i posebna Weekend aplikacija za IOS i Android uređaje koje, osim rasporeda predavanja i mape, sadrži i raspored partija, ali i posebnu Weekend radio stanicu. Nadamo se da se uskoro vidimo u Rovinju!

    Saznaj više:
    Povezani članci: