Sedma po redu Kontakt konferencija u Beogradu: Tribine, predavanja, koncerti

    20.03.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/cover_kontakt.gif

    Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, održaće se sedmi put u Beogradu. #Kontakt23 počinje 23. marta i trajaće do 25. marta u organizaciji producentske kuće Kontakt konferencija, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

    #Kontakt23 će ponovo Beograd učiniti centrom susreta profesionalce iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj dodatno unapređenje rada svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave. Za razvoj i napredak ove oblasti neophodna je konstantna saradnja stručnjaka sa naših prostora, kao i razmena iskustava i primera dobre prakse, te će ih Kontakt sve ponovo okupiti od 23. do 25. marta 2023.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1679320330029192.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1679321874792071.jpg

     U okviru Kontakta, u utorak, 21. marta u izložbenom prostoru KULA (Cetinjska 15) svečano će biti otvorena interaktivna instalacija SUBAsoba posvećena stvaralaštvu muzičara, kompozitora i producenta Mitra Subotića Sube. Headlineri koncertnog programa činiće Goran Bare i Majke, koji će stižu u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiti u četvrtak 23. marta, kao i hip-hop senzacija regiona – Vojko V koji će nastupiti u Zappa Bazi 24. marta. Pored njih, svoje nastupe imaće i Kralj Čačka, Repetitor, festivalski kolektiv Hali Gali, kao i supergrupa Mr.Lee & IvaneSky.

    Kontakt se pozicionirao kao platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona, a deluje tokom cele godine. Kontakt je organizovao dva Kontakt Sessiona i Kontakt specijal, važne kulturne događaje koji su proizašli iz ostvarane saradnje po završetku zvanične Kontakt konferencije i showcase festivala u martu ove godine. U okviru Kontakt Session serijala turski Lalalar nastupio je u Drugstore-u u julu, a u septembru je na istom mestu u Beogradu održan i Više manje zauvijek festival pop muzike na kom su nastupili aktuelni regionalni izvođači: Crvi, Logička greška, Peki Pele, Tihi talas, Dolores, Niko Nikolić i Rogi. U saradnji sa emisijom ,,Bunt” Radio televizije Srbije sredinom godine objavljeno je i muzičko izdanje ,,Dani koji izmiču” – promotivna kompilacija Kontakt konferencije koja predstavlja jedno od mogućih lica regionalne scene.

    Saznaj više:
    Povezani članci: