Šta nije u redu sa Kylie Jenner i kako je uspela da (opet) razjari internet?

22.03.2021.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/kylie_cover.jpg

Juče nije bio dobar dan za Kylie Jenner. Sve je počelo sa Instagram storijem (u današnje vreme sve počinje tako, ili tvitom) na kojem je pozvala svoje fanove ( a ima ih 222 miliona) da pomognu novčano koliko mogu njenom prijatelju i šminkeru Samuelu Raudau koji je doživeo nesreću i potrebno mu je 60 hiljada dolara za oporavak nakon operacije. Pored objašnjenja situacije na storiju se nalazio i link za GoFundMe stranicu koju je organizovala porodica nastradalog. I tu su počela da pljušte pitanja.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616370868542399.jpg

Da li je moguće da milijarderka (iako joj je ta titula oduzeta pa je sada „teška“ samo 900 miliona dolara) koja zarađuje 19 hiljada dolara na sat pokazuje empatiju na ovakav način? Ne treba odmah razvlačiti poznate na sve strane ali ovakva vrsta odsustva obzira jeste stvar koja će ljudima upasti u oči. Jer ako Kylie deli sa svetom sve (a deli dosta toga) onda se svi sećaju da je svojoj trogodišnjoj ćerki kupila torbu od 15 hiljada dolara ali sada traži od svojih fanova da pomognu njenom prijatelju. I tu se cela saga ne završava: na GoFundMe stranici možete videti i ko je koliku svotu novca donirao i tamo se nalazi i Kylieno ime i donacija od – 5 000 dolara. Možda prijateljstvo stvarno ima cenu ali očigledno se ne kotira tako visoko kod Kylie Jenner. 

U trenutku kada Amerikanci prolaze kroz veliku ekonomsko-društvenu krizu koja je prouzrokovana pandemijom i dobijaju mesečnu pomoć (prvo 600 a zatim 1400 dolara) kako bi uspeli da se izbore sa nemanjem prihoda ovaj potez još više bode oči, jer ona traži novac od svojih fanova od kojih neki potencijalno nemaju para da plate račune. Jer svi razmišljaju o ovom pozivu za pomoć na isti način: da imam toliko para sigurno bih pomogao prijatelju bez ovakvih internet ispada. Ova stvar će, kao i sve ostale, verovatno proći za dva dana ali ostaje i dalje večno pitanje da lebdi u vazduhu: zašto neki ljudi imaju toliki novac ako ga ne upotrebljavaju za prave stvari?

Saznaj više:
Povezani članci: