Tommy Cash i Rick Owens ponovo udružuju snage na novom projektu

    08.05.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_TOMMY.jpg

    Nije prvi put da su se ova dva kreativna uma udružila i ukrstila svoje umetničke pozicije, a nije ni tajna da su istinski fanovi međusobnog rada. Owens je bio gostujući umetnik na Cashovom ¥€$ projektu, ali je njihova saradnja počela zapravo još pre toga kada je dizajner otvorio svoju SS19 reviju u Parizu, instrumentalnom verzijom Cashove numere „Pussy Money Weed“.

    Sada su se ponovo udružili i prepleli svoje kreativne zamisli u zajedničku izložbu „The Pure and the Damned“ koja je otvorena u Kumu Art muzeju u Talinu, i trajaće do 15.septembra. Da, Estonija, ali i druge baltičke države sve više jačaju na međunarodnoj umetničkoj sceni a realizacija ove izložbe je još jedan dokaz toga.

    Na izložbi su predstavljeni pojedinačni radovi Casha i Owensa, zajedno sa njihovim kolaborativnim radovima koji su urađeni posebno za ovu izložbu. Njih dvojica imaju krajnje različite umetničke prakse, estetiku i razvojnu istoriju ali njihova interesovanja se preklapaju i na specifičan način nadopunjuju u svojim suprotnostima. Ova izložba je u izvesnom smislu pokušaj da se istraži Cashova prilično zazorna i začuđujuća estetika, zajedno sa Owensovim pristupom balansiranja između funkcionalnosti i ultimativnog dizajna i „The Pure and the Damned“ je definitivni must-see

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: