Za svaku vakcinu po jedan džoint? Vašington nudi besplatnu travu svim vakcinisanima

    11.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/vakcinaweedcover.jpg

    Na svim vakcinacijskim punktovima na sve strane širom Evrope a i sveta je prilično dinamično. U talasima je gužve manje ili više, ali je prilično izvesno da se uprkos svim sumnjama, nepoverenju i nedoumicama, većina odlučila na ovaj korak jer ako nešto nagoveštava da ćemo uskoro imati sasvim normalne živote (“sasvim”, ako nekako zanemarimo sve traume i posledice koje vučemo od prethodne godine) onda je to vakcinacija. 

    Ipak, da li možete da zamislite razmere koje bi to dobilo da svaka država nagrađuje vakcinisane jednako kreativno kao recimo Vašington gde se nudi besplatna trava za sve one koji se vakcinišu? Dap, to bi tek bila gužvetina. U doba prvog pravog leta posle godinu ipo dana, festivala koji se vraćaju na velika vrata, i slobodnih dana i odmora, ovo ruku na srce stvarno zvuči kao kombo kome mnogi ne bi odoleli.

    Istovremeno, jednako zvuči i kao urbana duvačka legenda ili utopijski scenario kome se mnogi nadaju jednog dana, ali činjenica je da ovo stvarno jeste istina i da svi koji imaju 21 godinu, od pre dva dana mogu da uđu po vakcinu a izađu sa lepo smotanim džointom u džepu.

    U državi Vašington “rekreativno korišćenje kanabisa” je legalno od 2012. godine ali je ovim povodom ustanovljena i dodatna privremena dozvola koja ove džointe trenutno čini i totalno opravdanim. Dozvolu je izdao “Liquor and Cannabis Board” koji je takođe odobrio i besplatno vino, pivo i koktele za vakcinisane do 30. juna. Jedino što imamo da kažemo je da želimo takvo nadležno, regulatorno telo odgovorno za koktele i ovde, hvala.

    Međutim, pored želja i čestitki, imamo ponešto i da pitamo jer je stvarno nemoguće ne zapitati se je da li ovo u neku ruku možemo da shvatimo kao zvanično priznanje da je cela godina bila toliko stresna da su svi zaslužili po besplatan džoint? Nešto po sistemu, „čestitamo, uspeli ste, izvolite da iskulirate, zaslužili ste“? I drugo, da li zaista ali zaista, ima još uvek toliko onih koji veruju pre u teorije zavere da su potrebni stimulansi u vidu isplaćivanja novca, besplatne trave, stipendija za studente ili besplatnih avionskih karata i ulaznica na sportske utakmice (da, svega toga ima) da bi se ubedili, inspirisali, i konačno opredelili na ovaj korak? Just askin’… 

    Saznaj više:
    Povezani članci: