Pretraga

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen

Tekst: BURO.

Foto: Press

Za osećaj topline je potrebno više od toplog (šarenog) džempera i novog kaputa sa šalom. Senzualan miris je tačka na "i" kada se uhvatimo u koštac sa hladnim vremenom dok idemo na posao u maglovito jutro ili ispijamo koktele u gradu. Ako još uvek niste pronašli onaj pravi bez kog ne možete da zamislite hladan dan, donosimo vam pet koji su već ušli u legendu. Sa dobrim razlogom.

Jo Malone

POMEGRANATE NOIR COLOGNE

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen (фото 1)

Kasna jasen je sezona nara, a Jo Malone vibantni parfem spaja note ovog slatkog voća sa začinskim mirisom drveta, ružičastog bibera i svežeg ljiljana sa Kazablanke. 

Chanel

SYCOMORE

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen (фото 2)

Zemljani prirodni dah jeseni otelotvoren je notama vetivera ukombinovanim sa mirisom platana i začina, inspirisan šumama u kojima je odrasla Gabrielle Chanel. Ova klasika jedan je od najprodavanijih parfema iz linije Les Exclusifs kuće Chanel još od dana kada je lansiran 1930. godine. 

Yves Saint Laurent

LIBRE

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen (фото 3)

Opojan cvetni miris koji spaja esenciju franucuske lavande sa senzualnim marokanskim cvetom narandže na zavodljivoj bazi koju čine mošusne note. U slavu slobode i elegancije.

Frederic Malle

PORTRAIT OF A LADY

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen (фото 4)

Remek-delo koje potpisuje Dominique Ropion, ovaj parfem je jedan od najpopularnijih sa potpisom Frédéric Malle. Opojna i romantična kombinacije turske ruže, pačulija i tamjana.

Maison Margiela

"REPLICA" BY THE FIREPLACE

5 kultnih parfema zbog kojih volimo jesen (фото 5)

Ime vam govori sve što treba da znate o ovom mirisu: stavite ga i osetićete se kao da sedite ispred kamina u zagrljaju voljene osobe. Topla mešavina mirisa kestena i egzotičnog drveta koje gori, ulja deteline i crvenog bobičastog voća. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor