Pretraga

9 najboljih seruma za lice koje treba da ponesete na more

Tekst: BURO.

Promena sezone zahteva i promenu rutine nege ali kada je more u pitanju, ono je posebna kategorija. Ma koliko se čuvali i ma šta radili, koža jednostavno neće reagovati isto kao u gradu - možda će vam inače odgovarajuć SPF izazvati bubuljice, možda ćete zasijati od slane vode, a možda dobiti fleke od sunca... Jedno je sigurno, i price na grani znaju da se jaki aktivni sastojci na more ne nose ni pod razno, ali šta se zapravo nosi? 

Spakujte neki od ovih proizvoda i nećete pogrešiti.

Hijaluronska kiselina

Zlatni standard hidratacije, a osim zaštite upravo je hidratacija ono što vam je najpotrebnije. Mogućnost iritacije kože praktično ne postoji, obilato ga nanosite, pogotovo nakon sunčanja.

Vitamin C

Antioksidans koji ublažava oštećenja nastala od sunca i oksidativnog stresa, ali i sprečava stvaranje fleka. Kada idete na plažu, nanosite ga samo uveče, iako se u drugim uslovima njegova upotreba preporučuje preko dana. SPF 50+ je obavezan.

Hiperpigmentacije

Vidljivi letnji neprijatelj broj jedan - fleke od sunca. Ukoliko ste im skloni, ova vrsta seruma je obavezna, a nije na odmet ni koristiti ih kao prevenciju. U zavisnosti od jačine, koristite ih uveče ili prkeo dana. Uz obaveznu visoku SPF zaštitu, razume se.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor