Pretraga

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama

Lako kao 1,2,3

Tekst: Manda Javorina


Kada se dotaknemo teme borbe protiv starenja kože, najvažnija kockica jeste da osvestimo kako je svakodnevna optimalna nega osnova svega. Ako bismo celu priču zamislili kao "zdrav način života", onda je upravo stalna nega u ulozi zdrave ishrane - sve ostalo je više nego dobro došlo ali bez nje nema pravih rezultata. Dakle, krećemo od nje i pravimo plan.

Ovo, naravno, lepo zvuči ali nije uvek jednostavno jer proizvodi su mnogi, a vremena malo. Ne retko se dešava da njihovim pretranim brojem dovedemo kožu do toga da nam koža postane preopterećena i na našu najbolju nameru odgovori iritacijom i upalama. Pa, odakle krenuti?

Važno je znati da se stručnjaci slažu da su dvadesete dekada u kojoj se treba koncentrisati na održavanje i prevenciju, a osnove su naravno intenzivna hidratacija i zaštita od sunca. Ipak, za korišćenje ozbiljnih anti-ageing preparata u ovom životnom dobu zaista nema potrebe. Ovo je vreme za stvaranje zdravih navika rutine i nege, a ne za “tešku artiljeriju”, a da ciljana nega protiv bora i drugih znakova starenja treba da počne oko tridesete godine.

Prvi korak: univerzalan serum

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 1)

O legendarnom proizvodu sveta kozmetike već smo pisali - iako smo sigurni da za njega znate. Clarins Double Serum je jedan od onih beauty jednoroga čija je formula univerzalna. Zasnovan na jedinstvenom dvofaznom principu on je jednako dobra preventiva isto koliko i oružje protiv znakova starenja, te se preporučuje kao efikasan prvi korak rutine nege svima, nezavisno od godina i pola (ok, nije baš za tinejdžere) zato što pojačava dejstvo svih ostalih krema za lice.

Prvi rezultati vidljivi su već nakon nekoliko dana upotrebe i koža postaje hidrirana i sjajna, a vremenom - i to već nakon nekoliko nedelja - pore se smanjuju, tekstura ujednačuje, fine bore ublažavaju, koža postaje čvršća i izgleda mlađe.

Ok, rešili smo prvu stepenicu, onu koja je osnova svega ali svi znamo da potrebe kože u različitom životnom dobu nisu iste. Jasno je da krema koju ste koristili u ranim tridesetim neće biti jednako učinkovita nakon deset ili više godina, zar ne? Ne radi se o tome da se koža na nju “navikla” već da se promenila. Onaj koga zanima kozmetika danas će naći informacije na raznim mestima. Naučili smo imena aktivnih sastojaka, kako da hidriramo kožu spolja i iznutra, kako da je štitimo… Ipak, u celom tom moru, nije lako odrediti ne samo "šta" već i "kada" nešto treba koristiti.

Clarins nam ponovo priskače u pomoć i rešava jednačinu prektično umesto nas. U ovom brendu veruju - i čine sve da se i mi tako osetimo - da treba da volimo kožu koju imamo, a to je najrealnije kada je ona u optimalnom stanju. Zato su Clarins hidratantne kreme formulisane tako da svaka od njih podmiruje potrebe kože određenog životnog doba. Ovo ne znači da apsolutno ne smete koristiti proizvod iz “grupe koja nije vaša” ukoliko osetite da je nekom delu lica potreban malo jači proizvod ili da za nekim proizvodom još uvek nema potrebe. Ipak, smernice koje nam daju Clarinsovi stručnjaci retko kad omaše, a mi vam ih donosimo sa svim detaljima.

Tridesete

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 2)


Nakon tridesete (i pogotovo trideset i pete) počinjete da primećujete neke male nesavršenosti koje ranije nisu bile tu? Znamo da je odgovor potvrdan. Ovo je vreme da se preventivnim dodaju i korektivne mere. Prvi na listi jesu antioksidansi. Linija Multi-Active ima dokazano antioksidansno dejstvo i revitalizuje kožu. Studije pokazuju da dnevna Multi-Active krema smanjuje oksidativni stres čak 62%, a sadrži ekstrakt organskog pršljena i smirne koji zaglađuju plitke bore i vraćaju sjaj koži, a njen savršen par jeste noćna Multi-Active krema koja sadrži i hranljivi ekstrakt zlatnog maka. Ovaj dvojac će se pobrinuti za sve potrebe koža između 30 i 40 godina starosti, a ukoliko vam u nekoj određenoj regiji treba specifičan intenzivan tretman, na raspolaganju vam stoje Clarins konsultanti.

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 3)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 4)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 5)

Četrdesete

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 6)


Dekada u kojoj se penjemo stepenicu više. Koža postaje tanja i manje elastična zbog usporavanja sinteze kolagena, a ovo se na licu pored linija i borica vidi i kao gubitak volumena. Potrebni su nam sastojci koji će stimulisati sintezu kolagena i fibroblaste kako bi koža povratila tonus. Linija Extra Firming aktivno zateže i targetira dublje bore, a njen glavni aktivan sastojak ekstrakt australijske biljke kengurov cvet čuva elastična vlakna u koži. Koža postaje zategnutija, konture lica su podmlađene, ten je gladak i blistav, a celo lice zaštićeno od zagađenja iz okoline. Dnevna Extra Firming krema svoj najbolji par ima u noćnoj iz iste linije koja sadrži hidriranu silicu mesečevog kamena koja regeneriše kožu u toku noći.

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 7)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 8)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 9)

Pedesete

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 10)


Ovo je dekada u kojoj se kod žena obično odvijaju velike hormonske promene što se, naravno, odražava i na kožu. Smanjen nivo estrogena dovodi do gubitka volumena i vlage, pojave pigmentacijskih fleka i dubljih bora, a primetan je i gubitak sjaja. Linija Super Restorative formulisana je da targetira upravo ove probleme i sadrži komplekse moćnih biljnih sastojaka poput ekstrakta afričke biljke harungana koji smanjuje bore, vraća koži sjaj i ublažava pigmentacije, dok u isto vreme intenzivno hidrira i hrani kožu. Iako se prepošučuje uza svaku anti-ageing negu, u ovoj dekadi je upotreba Clarins Double Seruma neizostavna kako bi se koža održala na svom optimalnom nivou.

Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 11)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 12)
Clarins ima recept za najlepšu kožu u svim godinama (фото 13)

Ostavite komentar