Pretraga

Da li još uvek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor

Da li još uvek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor

Tekst: BURO.

Vratili smo smo se "sa raspusta" a vratila se i želja za "pravom šminkom". Ipak, i dalje smo na teritoriji prirodnih i laganih tonova i tekstura, a prvi na listi želja za početak jeseni jeste nude ruž.

Kad kažemo “nude ruž” vrlo često se pretpostavlja da se radi o nijansi koja se stapa sa kožom ali to (uglavnom) nije tačno. Nude paleta dolazi u mnogim nijansama od onih koje su slične boji kože pa do vrlo intenzivnih, a koji će odgovarati vama zavisi od mnogih faktora od kojih je prvi koža, njena boja i ton. Naučite jednom za svagda kako da je odeberete.

Šta je nude ruž?

Dakle, prvo pitanje koje treba da postavite sebi jeste šta tačno podrazumevate pod nude ružem za usne. Postoje dve opcije:

  • Prva jeste da se istakne prirodna boja usana, da se dobije efekat kao da “na licu nemate ništa” ali da izgledate svežije i mlađe. Ukoliko želite takav rezultat, treba da se fokusirate na prirodnu boju svojih usana.
  • Druga opcija je potreba da se usnama “ublaži boja” kao što je to slučaj kada želite da intenzivno istaknete oči šminkom. U ovom slučaju ton kože lice jeste važniji reper od boje usana ali ruž nikada ne treba da bude svetliji od nje.
Da li još uvek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 1)

SATIN LIPSTICK 808, MAC

Da li još uvek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 2)

VELVET LIP GEL MAESTRO 500, ARMANI BEAUTY

Korak 1

Idealna neutralna nijansa treba da osveži lice i zato je potrebno da je birate prema sebi (još jedan od bezbroj slučajeva kada ne važi ona “ako je dobra mojoj drugarici, dobra je i meni”). Ono na šta posebno treba da obratite pažnju jesu sledeće stvari:

  • boja usana
  • podton kože (hladan - delikatne ružičaste i bež-ruze nijanse, topao - bež, boja breskve, karamel nijanse)

Obratite pažnju i na svetlo pod kojim ćete nositi ruž: hladno osvetljenje zahteva hladniju nijasnu, i obratno.

Korak 2

Pošto smo ustanovili da je odabir nude nijanse jako individualna stvar i da zavisi od prirodne boje usana, jasno je i da ne vredi isprobavati ih na dlanu. Danas se čini nemogućim isprobati ruž na usnama pre nego što ga kupite (što i jeste istina, testeri su posebna priča) ali za ovo postoji sasvim efikasan trik: svoju nude nijansu isprobajte na jagodicama prstiju. Njihova boja je najsličnija boji vaših usana, a lako ih možete približiti licu i videti približan efekat koji neka boja na njemu ima.

#trik: Na jagodice prstiju nanesite nekoliko nijansi u isto vreme. Tako ćete odmah imati predstavu o tome koja vam najviše odgovara direktnim poređenjem.

Korak 3

Evo na šta još treba da obratite pažnju osim pigmentacije usana i boje i tona kože

  • boja kose: pepeljaste plavuše, jako svetle plavuše, pepeljaste brinete i crnokose najbolje izgledaju sa hladnijim bež i rozikastim tonovima, često i sa ljubičastim podtonom. Ukoliko imate kosu boje meda, zlatne nijanse, crvene ili bakarne najbolje će vam stajati zlatno-bež i boja breskve sa zlatnim podtonovima.
  • boja zuba: ukoliko nije prirodno bela, birajte hladnije i neutralne nijanse umesto toplih
  • boja podočnjaka: ako imate tamne krugove oko očiju, preskočite ljubičaste i braonkaste tonove kako ih ne biste dodatno istakli

#TRIK: Najbolje nude teksture su takve da se prirodna boja usana malo providi kroz njih. Izbegavajte intenzivne guste formulacije.

Korak 4

Olovka ili ne? Ne postoji jedan tačan odgovor baš kao što ne postoji ni jedna univerzalna nijansa. Nude nijanse možete koristiti bez olovke, kao diskretan veo boje preko usana ali ukoliko želite da korigujete njihov oblik, olovka vam je nezaobilazan saveznik. Birajte nijanse koje se poklapaju sa bojom vaših usana i izbegavajte oštre precizne linije (slobodno ih malo utrljajte prstom ili četkicom). Stvari možete da izdignete i na novi nivo i usne konturirate olovkama pre nanošenja karmina, a u tom slučaju vam trebaju dve nijanse: bar za dva tona tamnija od ruža i jedna svetlija.

Da li još uvek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 11)

ROUGE COCO FLASH 54,CHANEL

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor