Pretraga

Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne?

Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne?

Tekst: BURO.


Pričali smo o tome da leto može biti pogubno za usne isto koliko i zima. Kada se to desi gotovo svi posežemo za grožđanom masti ili balzamom za usne, nesvesni toga da odabir pogrešnog proizvoda može samo da pogorša stanje. Ovo je razlog zbog kog ste čuli bar jednu osobu kako se žali da “što više mažem labelo, usta su mi sve suvlja”. Donosimo vam pet čestih grešaka koje ljudi prave kada biraju preparat za negu usana, ako se prepoznajete u nekoj od njih, znate šta vam je činiti.

Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne? (фото 1)

Balzam za usne ste pobrkali sa nekim drugim proizvodom

Ovo se prvenstveno odnosi na proizvode namenjene povećanju volumena. Iako su uglavnom bezbojni i često kremaste teksture pa ih je lako naoko zameniti, oni rade na potpuno suprotnom principu od nege. Naime, kratkotrajni efekat povećavanja volumena dobija se zato što se usne praktično iziritiraju sastojcima poput peperminta, eukaliptusa... Ukoliko imate ispucale usne ili želite negu, ovo su upravo sastojci koje treba da izbegavate u širokom luku.

Obožavate jake ukuse i parfeme

Voćkasti mirisi koji se veoma često nalaze u ovim proizvodima dodaju se uglavnom veštački i mogu lako iritirati usne, pogotovo ako su već ispucale. Sintetički parfemi uništavaju prirodni zaštitni sloj usana, dehidriraju ih, a u dramatičnijim slučajevima mogu izazavati i dermatitis.

Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne? (фото 2)

Ignorišete potencijalne alergene

Ukoliko vam se usne od nekog proizvoda ljuspaju ili zacrvene (moguće je da se zacrveni i koža oko usta) vrlo verovatno ste alergični na nešto što taj proizvod sadrži. Na ovoj listi su sastojci koje smo već pomenuli poput mentola i esencijalnih ulja kao i kamfor (koji se često može pronaći u balzamima za usne). Pored alergena, mnogi jaki aktivni sastojci mogu izazvati neželjenu reakciju u vidu iritacija, iako one često nestaju kada se usne i koža naviknu na njih.

Nedostatak zaštitnog filtera

Usne trpe na suncu isto kao i koža lica i tela, a mogu lako i da izgore. Kada ste ne plaži ili jakom suncu, obavezno koristite odgovarajuću zaštitu. Simptomi izgorelih usana su nešto drugačiji nego oni na koži i pored jakog bola uključuju zadebljanu suvu kožu koja puca i pojavu crvenila na samom rubu usana.

Ponašajte se isto kao i sa zaštitom lica, a ako ne možete da pronađete balzam sa dovoljno visokom zaštitom, postoje odlični stikovi namenjeni zaštiti kože oko očiju i usana.

Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne? (фото 3)

Očekujete čuda

Intenzivna nega i odgovarajuća zaštita će svakako pomoći ali ne mogu da učine čuda. Ukoliko imate ozbiljan problem sa ispucalim usnama moguće je da ne unosite dovoljno tečnosti, zdravih masnih kiselina i vitamina B. Dakle, obratite pažnju na to da unosite dovoljno tečnosti i u ishranu uvrstite maslinovo ulje, plavu ribu, jaja i orašaste plodove (lista je malo duža).

Skrolujte za naše omiljene proizvode za negu.


Da li pravite neku od ovih 5 grešaka kada birate balzam za usne? (фото 4)

NATURALBLEND BALZAM ZA USNE, VICHY

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar