Pretraga

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?)

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?)

Tekst: BURO.

Biit vegan znači mnogo više od toga da se "ne jedu namirnice životinjskog porekla", a nevezano za to da li se 100% slažete sa ovom idejom (i metodama nekih vegana), niko pri zdravoj pameti ne može da porekne činjenicu da bismo svi trebali malo više da povedemo računa i o planeti i o sebi. Svi znamo da nema nikakve potrebe meso i životinjske proizvode jesti u svakom obroku i da ukoliko povećamo unos povrća i voća, to može samo da učini dobro našem zdravlju i da istovremeno smanji naš karbonski otisak. Ali šta ako ovu priču odvedemo i korak dalje?

Bilo da ste se upustili u #veganjanuary izazov ili ne, donosimo vam veganske alternative nekim od klasičnih stvari koje koristimo i nosimo svakodnevno. Uvrstite neke od njih u svoj život.

Proizvodi za kosu

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 1)

My Hair My Canvas šampon, Alterna

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 2)

My Hair My Canvas balzam, Alterna

Proizvodi za negu i stilizovanje kose mogu biti i ozbiljno hi-tech i luksuzni i veganski. Zaboravite na ideju da jedno isključuje drugo. Velik broj brendova ima posebne veganske linije, a neki od njih su i potpuno veganski. Predlažemo vam da ih isprobate i uporedite - velike su šanse da ćete se prijatno iznenaditi.

Lak za nokte

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 3)

Lak za nokte, Essie

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 4)

Lak za nokte, Essie

Iako velik broj veganskih lakova za nokte nije dostupan kod nas, brend Essie je u "nova godina, nova ja" stilu od januara 2021. prešao u vegansku teritoriju. Dakle, kada sledeći put budete kupovali lakove za nokte, razmislite o ovoj opciji (a znate i sami da ne postoji nijansa koju nemaju). Dodatni plus? Brend je od sada i 8 free.

Patike

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 5)

Campo patike, Veja

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 6)

Superstar vegan patike, Adidas

Modni svet je davno opsednut veganskim patikama sa Veja potpisom i dobro je poznato da brend koji obožava Meghan Markle koristi održivo dobijene sirovine i lokalne proizvodnje kako bi minimizovao svoj negativan uticaj na okolinu (iako za neke modele koriste i prirodnu kožu). Danas se i brendovi kao šti su Nike i Adidas priključuju trendu i neke od svojih kultnih modela reinventuju i u veganskim opcijama koje se od klasičnih na oko ne razlikuju ni po čemu. Znate šta vam je činiti. 

Naočare za sunce

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 7)

Naočare za sunce od drveta, Plantwear

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 8)

Naočare za sunce od drveta, Plantwear 

Naočare (za sunce ili sa dioptrijom) od drveta nisu novina, a neki od pionirskih brendova rade i proizvode ih upravo kod nas. Uglavnom se radi i kul retro i klasičnom dizajnu koji neće ni brzo ni lako izaći iz mode. Nadamo se da će i velike kompanije, poput onih sportskih, uskoro da se priključe ovom talasu, ali za sada se uglavnom radi o malim nezavisnim brendovima - internet je vaš prijatelj, koristite ga i pronađite stajliš opcije.

Parfem

Da li ste znali da ovih 5 stvari mogu biti veganske (i potpuno šik?) (фото 9)

Santal 33, Le Labo

"Vrujemo da je humanije da testiramo svoju kozmetiku na stanovnicima Njujorka nego na životinjama." jeste rečenica koju ćete pronaći na zavničnom sajtu brenda Le Labo. Naravno da ovo nije jedini razlog zbog kog smo opsednuti njihovim parfemima ali samo ide u prilog činjenici da se i kultne stvari mogu napraviti na etičan način.

Parfemska industrija se u poslednje vreme sve više odmiče od upotrebe sastojaka životinjskog porekla (delom i zbog toga što im to na mnogim mestima nalaže zakon), Le Labo nije jedina kompanija koja je veganska, istražite opcije.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor