Pretraga

Idete na jedrenje? Ove beauty proizvode morate imati sa sobom

Tekst: BURO.

Šta vam je potrebno? Prvo na listi je dobro društvo (ne može se sa svakim biti na brodu usred mora, a da se odmor ne pretvori u kataklizmu), nekoliko kupaćih kostima, dobra knjiga i dobri zvučnici. Pretpostavićemo da sve to već imate i preći na praktičnije potrepštine: kozmetiku. Prostora je malo, a vremena na suncu i u moru (konačno!) dovoljno pa ni pakovanje za jedrenje ne liči na bilo koje drugo. Prvi korak jeste da napravite podelu na proizvode koji su vam potrebni u većim i manjim količinama. Za početak, omiljeni parfem od 100 ml slobodno ostavite kod kuće, em vam ne treba toliko, em može da izazove crvenilo ako ga nosite dok se sunčate, a zatim se naoružajte ozbiljnim preparatima za zaštitu od sunca i negu. Evo, kratke liste.

Full size

Čak i da imate najzahvalniju kožu na svetu, na brodu joj je potreban ozbiljan SPF otporan na vodu, znoj i sve aktivnosti koje vam padnu na pamet pa, kada je ova kategorija u pitanju, ne razmišljajte o tome koliko šta zauzima mesta. Ipak, obratite pažnju na pakovanje i njegovu praktičnost, pa vam preporučujemo sprejeve i stik varijacije na temu. Kada je nega za posle sunčanja u pitanju, ponesite sa sobom najveću ambalažu, bilo da se radi o onoj namenjenoj koži ili kosi - maska za intenzivnu hidrataciju je must. I ne zaboravite na serum protiv hiperpigmentacija, zahvalite nam kasnije.

Idete na jedrenje? Ove beauty proizvode morate imati sa sobom (фото 5)

CLEAR SUNSCREEN STICK, SHISEIDO

Travel size

Zaboravite na uzorke proizvoda koje do sada niste koristili - ma koliko primamljivo delovali u teoriji, oni mogu da izazovu iritacije i u najregularnijim uslovima, a kamoli kada je koža izložena nešto ekstremnijim. Umesto njih, naoružajte se pakovanjima za putovanja. Šampon za kosu (za hidrataciju ili čuvanje boje), sapun, mini-maska za usne koju možete staviti i na zonu oko oka (sunce, vetar i so prave haos na tankoj koži) i minijaturni mirisni sprej za telo su neizostavni ali sasvim dovoljni u količini od 20-ak ili 30-ak ml. 

Idete na jedrenje? Ove beauty proizvode morate imati sa sobom (фото 9)

MINI BRAZILIAN CRUSH BODY FRAGRANCE MIST, SOL DE JANEIRO (SEPHORA)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor