Pretraga

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke

Tekst: Sonja Kričak

Foto: Sonja Kričak

Sada već i vrapci na grani znaju koliko je nega ruku važna, naročito kada je hladno, a i na tržištu ima toliko krema, ulja i maski, čijom se redovnom upotrebom - kažu ljudi koji ih koriste - postižu odlični rezultati. Dolasku prave zime i snega uvek se jako radujem, a jedini trenutak kada ta euforija zna da nestane jeste kada se setim da će sledećih nekoliko nedelja mazanje ruku postati neizbežno. Kada kažem neizbežno, moram da naglasim da mislim na nešto od čega se stvarno, a ne figurativno, ne može pobeći, jer je, poznavajući moju natprosečnu odbojnost prema osećaju kreme na rukama, najbolja drugarica neretko znala i da me pojuri sa bočicom iste. Kako ni meni nije baš bilo drago da mi koža ruku stalno bude na granici pucanja, odlučila sam da više ne bežim od problema (a ni od Kaće) i pronađem kremu koja će mi zaista odgovarati. Tako je nakon isprobanog velikog broja proizvoda (not all heros wear capes!) finalni izbor pao na čak pet krema koje, sem negovane kože, neće ostaviti druge (čitaj: masne ili lepljive) tragove korišćenja.

CeraVe

REPARATIVE HAND CREAM

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke (фото 1)

Kao jedan od mojih go-to brendova za negu kože, CeraVe, nije me izneverio ni ovom sjajnom kremom za ruke koja sadrži standardnu postavku 3 esencijalna ceramida uz dodatak hijaluronske kiseline. Iako ima bogatu teksturu zato što je formulisana za negu ekstremno suvih i grubih ruku, ova krema bez mirisa upija se čim je nanesem, a koža posle nje ostaje savršeno glatka.

The Body Shop

HEMP KREMA ZA RUKE

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke (фото 2)

Znajući moje muke (a i ruke), Manda mi je jednom prilikom preporučila da obavezno probam ovu kremu, pa sam ja posetila zeleni deo Body Shop-a i kupila najmanje pakovanje, jer mi se u prodavnici miris baš i nije dopao. Pokazalo se da zaista jeste hard-working hand protector kako piše na pakovanju, i da čak i nakon velikog broja pranja ruku u toku dana, nije potrebno ponovno nanošenje. Kao i druge kreme na ovoj listi, upija se odmah i savršeno, ali moram da naglasim da diskretan miris koji ostavlja za sobom možda neće biti po svačijem ukusu.

Balea

MED ULTRA SENSITIVE HANDCREME 

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke (фото 3)

Kao i svi drugi proizvodi iz Balea MED linije, i ova krema se vrlo često nađe u mojoj korpi u Dm-u (znate onda kada čovek krene samo po jednu stvar koju na kraju zaboravi). Njena blaga formula bez mirisa specijalno je namenjena zaštiti osetljive kože od isušivanja, a sjajna je opcija i kao prva pomoć za već ispucalu kožu (nažalost znam iz prve ruke).

CND

LOSION ZA RUKE I TELO MANDARINA I LIMUNSKA TRAVA

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke (фото 4)

Na kraju manikira obično odbijem kremu za ruke, ali sam ovaj losion slučajno probala jednom prilikom, i stvarno se prijatno iznenadila. Može se naći u sedam različitih mirisnih kombinacija, a kako je pakovanje dosta veliko i sa pumpicom idealno je da se stavi u kupatilo kao podsetnik da se ruke namažu odmah nakon pranja.

Chanel

LA CREME MAIN TEXTURE RICHE

Imamo 5 krema za ruke za one koji mrze kreme za ruke (фото 5)

Od predivnog pakovanja koje je samo po sebi dovoljano da me natera da je (rado) izvadim iz torbe, do nežnog osećaja koji pruža koži i onog posebnog Chanel mirisa koji ostavlja za sobom - obožavam sve kod ove kreme, a savršena je i za poklanjanje osobama koje volite, naročito onima koje ne mažu ruke.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor