Pretraga

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima

Tekst: Manda Javorina

Foto: Vanja Milićević

Sve više postajem svesna da se nalazim na nekoj vrsti prekretnice. Onako, životno. Počelo je vrlo polako, gotovo neprimetno, a onda sam shvatila da kao da mesecima podvlačim neke mini životne crte. U donosu na to koliko mi se dopada ili ne dopada zbir, otpočinjem sa promenama. Ne bih nikog da davim Pinterest citatima (mada, nek' na mene prvi kamen baci onaj ko se nikad na neki od njih nije upecao) ali eto, to je što je.

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima (фото 1)

 

Jedna od stvari odnosi se i na moje lice. Ponoviću po n-ti put (i kuckati o drvo) da sa njim nemam nikakvih specijalnih problema i da imam divne dermatologe. Ipak, čini mi se da sam se bukvalno jedno jutro probudila i nešto više nije baš bilo kao pre. Nikakva egzistencijalna drama ali definitivno promene koje me baš ne usrećuju. Za početak, oko očiju su se pojavile neke senke, kada se probudim “ispresovana” od frotira te štrafte više ne nestaju u roku od nekoliko sekundi, oko očiju primećujem neki nedostatak sjaja i sitne bore, a na čelu sam radila laserski tretman da se rešim dve mrštilice između obrva. Nisam još stigla do botoksa i klasičnih filera ali tretmane koji boostuju kolagen mnogo volim. Uvek sam pripadala onoj grupi koja misli da su tekstura kože, njena ujednačenost i sjaj najvažniji za dobar izgled. Užasavam se sivkastog, umornog i mat tena daleko više nego samih bora pošto lice potpuno bez bora (meni) deluje i potpuno neprirodno.

 

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima (фото 2)

 

Dakle, kad je kućna nega u pitanju, hidratacija mi je uvek na vrhu liste (zajedno sa zaštitom od sunca). Kada ljudi krenu da mi postavljaju pitanja o tome šta treba da koriste, obično odgovaram da treba da pojednostave režim (osim ukoliko imaju ozbiljne probleme u kom slučaju od mene mogu da dobiju samo jednu reč, a to je “dermatolog”) i investiraju u dobar serum. Uvek zatim dodajem i dermokozmetiku iz jednog vrlo jednostavnog razloga: ona je zaista učinkovita, a odnos cene i kvaliteta više nego opravdan. Beauty bingo.

 

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima (фото 3)

 

Zbog svega gore navedenog - a najviše zbog toga što sam zaista počela da primećujem neke prve i trajne znake godina na svom licu - obradovala sam se kada mi je pre koju nedelju na sto stigao novi Vichy Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum. Formula? Baš onakva kakve volim, jednostavna ali moćna: hijaluronska kiselina, vitamin Cg i peptidi (Liftactiv Specialist Peptide-C ampule su već jedan od mojih favorita). Cilj? Anti-ageing, vraćanje punoće koži lica i posebno onoj oko očiju. Tekstura? Tečna i lagana. Mesto na polici u kupatilu? Obezbeđeno.

 

 

Namazala sam ga već prvo veče nakon čišćenja, na lice vrat i dekolte (nije kliše, stvarno i uvek) ali i na nadlanice. Znam da ovo poslednje deluje over the top ali to mi je praksa - šta god ide na moje lice pred spavanje, ide i na ruke, probajte i nećete se pokajati. Osećaj seruma na koži je izuzetno prijatan. Imam mešovitu kožu, suve obraze i masniju t-zonu ali serum je prijao i jednom i drugom: obrazi me nisu zatezali, a nisam se probudila sa sjajem oko nosa. Ujutro sam ponovo stavila Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum, a zatim i SPF.

 

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima (фото 4)

 

Naravno da je prvi utisak važan - ukoliko ne valja, teško da ćemo se nečemu vratiti - ali mnogo je važniji onaj na duge staze. Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum koristim nekoliko nedelja i ne mogu da tvrdim šta će se desiti za godinu dana ali ako je suditi po onome što sam do sad dobila, i taj učinak će biti o.d.l.i.č.a.n. Rečju: dobila sam ono čemu sam se nadala. Koža mi je sjajnija i zategnutija kao da sam se naspavala i kao da pijem (nekoliko litara, a ne samo) dve litre vode i taj efekat se samo pojačava. Sitne bore vidim manje, pretpostavljam zato što mi je koža nekako jedrija, a koža oko očiju kao da je manje tanka pa su se i tamne senke ublažile. Pošto je do sad Vichy Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum ispunio sva obećanja, očekujem da ispuni i ono o tome da njegova upotreba ima akumulativno dejstvo i da se rezultati vremenom samo pojačavaju. Time što nadoknađuje kompletan gubitak hijaluronske kiseline iz površinskih delova kože, ovaj serum održava njen volumen i usporava pojavljivanje znakova starenja. Sa druge strane, vitamin Cg i peptidi su dokazani super-heroji kada je anti-age nega kože u pitanju zato što i za jedno i ponaosob boostuju proizvodnju kolagena, vitamin C je moćan antioksidans, sprečava nastanak hiperpigmentacija i prosvetljuje kožu dajući joj sjaj. Nikad ne reci nikad, ali mislim da sam sebi upravo kupila još dosta vremena dok ne budem počela da razmišljam o injekcionim metodama - nije još došlo vreme da na tom planu podvlačim crtu.

 

Isprobali smo novi hijaluronski serum čije korišćenje odlaže potrebu za filerima (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor