Pretraga

Jednostavnost i učinkovitost: Zbog čega volimo CeraVe

Tekst: BURO.

Foto: Press

Dermokozmetika je uvek pravi izbor.

Ovaj naziv ste do sada svakako apsolvirali, velika je verovatnoća i da ste probali ili da koristite preparate koji spadaju u dermokozmetiku čak i ako nemate problema za kožom lica i tela. Neke od brendova dermokozmetike beauty znalci su željno iščekivali na našem tržištu, a jedan od najiščekivanijih jeste CeraVe - brend koji suvereno vlada kako društvenim mrežama tako i preporukama dermatologa. Od kada su se proizvodi sa njihovim potpisom pojavili u našim apotekama, već su i ptice na grani saznale koliko su efikasni.

Jednostavnost i učinkovitost: Zbog čega volimo CeraVe (фото 1)

A koji je jedan od najčešćih problema kože? Njena suvoća, naravno. Optimalna hidratacija se, kada se okrenete pravom preparatu, pak rešava lakše nego što se na prvi pogled čini. Kako bi koža bila hidrirana potrebne su dve stvari: pružiti joj vlagu i zadržati tu vlagu unutar nje, sprečiti da ispari. Upravo ovo je zadatak koji sjajno obavljaju proizvodi iz CeraVe linije za hidrataciju namenjene suvoj i vrlo suvoj koži: Hidratantni losion za lice i telo i Hidratantna krema.

I jedan i drugi su posebno formulisane izuzetno lagane tekstura za hidrataciju osetljive kože koja je suva, te pogodno i za upotrebu na koži sklonoj ekcemima. Sadrže 3 ceramida koji prirodno postoje u koži i hijaluronsku kiselinu, sastojke neophodne za očuvanje barijere kože i zadržavanje vlage, te optimalnu hidrataciju koja traje 24 sata. Ne sadrže mirise, dokazane iritanse i nisu komedogeni. 

Probali smo ih, i donosimo vam svoj sud iz prve ruke:

Jednostavnost i učinkovitost: Zbog čega volimo CeraVe (фото 2)

Ko: Iva Parađanin, Urednica kulture 

Koristi: CeraVe Hidratantni losion za suvu i vrlo suvu kožu

Jako mi je drago što i dalje postoje proizvodi koji su 2 u 1. Ponekad od silne prenatrpanosti poslom, i usklađivanjem svega toga sa obavezama oko deteta, zaista ne stignem da istražujem šta je ono što mi odgovara. Zbog toga me je nekad grizla savest zato što želim da imam više vremena za sebe, ali onda sam shvatila da je odgovarajuće rešenje da se vratim nekim oprobanim beauty klasicima. Najbolji primer? CeraVe Hidratantni losion.

Ovaj losion ima predivnu milujuću strukturu i odličan je i za lice i za telo. S obzirom na to da imam suvu kožu, retki su proizvodi koji mogu da je hidriraju na način na koji ona traži, a ovaj losion to uspeva i to bez osećaja težine ili masnoće (koji ne podnosim). S obzirom da radim u medijima, gde nekad posle celog dana u kancelariji morate da "skoknete" na neki događaj ili konferenciju i želite da izgledate sveže, a nemate vremena za usputne tretmane, jako mi je važno da koža ostane hidrirana i dugo nakon nanošenja, što je kod ovog proizvoda slučaj i to mi daje osećaj svežine tokom celog dana.

Vrlo često ga koristim i na licu i na telu i gotovo da mi je zamenio kremu za lice (hidratantni serum kao prvi korak nege lica ipak ne preskačem) i posebno mi prija njegova lagana tekstura. Ne volim osećaj težine na licu, ni kada su šminka ni kozmetika u pitanju, bilo da je u pitanju sama tekstura proizvoda ili miris. CeraVe Hidratantni losion je lagan i suptilan i zbog toga mi dodatno odgovara.

Jednostavnost i učinkovitost: Zbog čega volimo CeraVe (фото 3)

Ko: Maja Mijatović, Grafički dizajner 

Koristi: CeraVe Hidratantnu kremu, za suvu i vrlo suvu kožu

Imam suvu i osetljivu kožu, a kad je kozmetika u pitanju minimalista sam u duši. Zbog toga me neki iz redakcije propituju (da ne kažem grde) što zaboravljam da stavim SPF i, iako sam sigurna da ću im se jednog dana zahvaljivati zbog toga, i dalje želim što jednostavniju rutinu koja jednostavno "radi posao". Lice mi inače nije problematično, nemam nekih većih nepravilnosti ili bubuljice - ne žalim se. Jedino mi je koža "stalno žedna", a ponekad i reaktivna, posebno kad je izložena vetru i hladnoći.

Od kad sam počela sa CeraVe Hidratantnom kremom, moram priznati da su se stvari poprilično popravile. Osećaj da me lice zateže je praktično nestao, koža je sjajnija i nekako se sve ukupno u njoj bolje osećam. Čini mi se i da mnogo manje reaguje na nadražaje iz okoline. Ubrzo nakon što sam je probala, počela sam da koristim i CeraVe hidratantnu emulziju za čišćenje lica i čini mi se da su dobitna kombinacija. Iskreno, bila sam pomalo skeptična kada sa je prvi put probala pošto mi je izgledalo praktično neverovatno da krema sa tako laganom teksturom može da pruži tako ozbiljnu hidrataciju. Ali, pokazala mi je da može. Dodajte na to da je bez mirisa i da ne izaziva bilo kakve loše reakcije - više nego dovoljno da zasluži trajno mesto u mom kupatilu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor