Pretraga

Još uvek tražite savršeni crveni ruž? Uz naš vodič napravićete savršen izbor

Još uvek tražite savršeni crveni ruž? Uz naš vodič napravićete savršen izbor

Tekst: BURO.

Foto: @morgane_martini

Crveni ruž može biti sve. Mogu da ga nose svi, u svim prilikama, sa svim stajlinzima, 24/7. Ipak, more raznih nijansi i brendova čini da odabir izgleda poprilično komplikovano (nekom i pomalo zastrašujuće). Zato smo odlučili da uklonimo nepoznatu iz jednačine i otkrijemo savete koji zaista rade. 

Uz malo upornosti i malo vremena, sigurni smo da ćete pronaći svoj par iz snova.

korak 1 - strpljenje

Dobar crveni ruž je zlata vredan, a takve stvari se ne nalaze uvek iz prvog puta. Imajte u vidu da efektu doprinosi više faktora i da treba da obratite pažnju na svaki od njih.

  • Isprobavajte, isprobavajte, isprobavajte. Jedino tako ćete otkriti sa kojom nijansom, teskturom i finišom se najbolje osećate.
  • Obratite pažnju na teksturu (kremasta, mat, sjajna...) zato što ona ima uticaja na to kako neka nijansa izgleda na vašim usnama. 
  • Ukoliko niste spremni na intenzivan crveni ruž, krenite od laganih formula slabije pokrivne moći ili lip staina dok se ne naviknete na crvene usne (ili odustanete od njih, niko ne kaže da morate da ih nosite). 
Još uvek tražite savršeni crveni ruž? Uz naš vodič napravićete savršen izbor (фото 1)

ECSTASY LACQUER LIP GLOSS 401, ARMANI (SEPHORA)

KORAK 2 - PODTON KOŽE

koja crvena će vam dobro stajati zavisi od podtona vaše kože:

Hladan podton - birajte crvenu koja u sebi ima hladne plave pigmente

Topao podton -  birajte crvenu koja u sebi ima tople narandžaste pigmente

Neutralan podton - imate sreće, dobro će vam stajati svaka vrsta crvene

korak 3 - boja kože

Svetla koža - svetle crvene i lagane teksture izgledaju najskladnije, a obično osobe svetle kože imaju i hladan podton pa su nijanse sa plavim pigmentom najbolje. Dodatni bonus? Ovakave crvene čine da zubi izgledaju belje.

Srednje tamna koža - u zavisnosti od podtona, ovaoj boji kože odgovaraju svi intenziteti boje i teksture.

Maslinasta koža - najbolje izgleda sa toplim crvenim nijansama, dok one sa plavim pigmentima čine da ten izgleda sivkasto. 

KORAK 4 - kako naneti crveni ruž

Pravila nisu stroga, moglo bi se čak reći da više ni ne postoje. na primer, olovka ili ne? Ne postoji jedan tačan odgovor baš kao što ne postoji ni jedna univerzalna nijansa. Crveni ruž možete koristiti bez olovke, kao veo boje preko usana ali ukoliko želite da korigujete njihov oblik, olovka vam je nezaobilazan saveznik. Birajte nijanse koje se poklapaju sa bojom ruža i izbegavajte oštre linije (slobodno ih malo utrljajte četkicom). Stvari možete da izdignete i na novi nivo i usne konturirate olovkama pre nanošenja karmina, a u tom slučaju vam trebaju dve nijanse: bar za dva tona tamnija od ruža i jedna svetlija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor