Pretraga

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda

Tekst: BURO.

Svi smo čuli za profesionalne tretmane aktivnim kiseonikom i isprobali aktivni kiseonik kod kuće ali da li ste znali da su kućne kreme, serumi i maske sa kiseonikom jedna od najboljih stvari koje - pogotovo leti - možete uraditi za svoju kožu? Ako je odgovor “ne”, ovo je članak za vas. Evo i zašto.


ZAŠTO JE KOŽI POTREBAN KISEONIK?

Kiseonik do svih ćelija, pa i ćelija kože, donosi arterijska krv koja je njome zasićena. Koža takođe prima kiseonik iz svoje neposredne okoline putem disanja. A zbog čega joj je kiseonik važan? Pre svega, zato što podstiče proizvodnju kolagena i elastina, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, usporava proces starenja i pospešuje cirkulaciju krvi. Pored toga, on pomaže u lečenju nekih oblika akni jer je bakterija P. acne, koja uzrokuje upale, anaerobna - drugim rečima, ne voli kiseonik.


KAKO DA ZNATE DA VAŠOJ KOŽI fali KISEONIK?

Ljudi koji žive u velikim gradovima (dakle, većina nas) definitivno pati od nedostatka kiseonika zbog minimalne količine vremena na svežem vazduhu i života u nezdravim uslovima. Kao rezultat hipoksije, odnosno smanjenja količine kiseonika u ćelijama i tkivima - sinteza kolagena, elastina i hijaluronske kiseline se smanjuje, a prirodna antioksidativna odbrana postaje slabija. Na koži se vide sledeći simptomi: taman sivkast ten, suvoća, pojavljuju se sitne bora, podočnjaci ali i osipi.


da li koža može da primi kiseonik iz kozmetike?

Može ali samo u određenoj i manjoj meri. Važno je imati na umu da iako kozmetika sa kiseonikom pomaže koži, koža se primarno ishranjuje putem krvnih sudova. Dakle, bilo koja krema ili maska samo dopunjuju i poboljšavaju rad iznutra. U slučaju ozbiljnog nedostatka kiseonika, kozmetičar može predložiti kiseoničnu mezoterapiju, ozonsku terapiju ili koktele sa kiseonikom.


BURO. IZBOR


BIOTHERM

SKIN BEST OXYGEN LOTION

Cela linija Skin Oxygen zasniva se na prirodnom ekstraktu alge Chlorella nazvane „alga koja diše”, te svaki njen proizvod potpomaže prirodni odbrambeni mehanizam kože i pošteđuje je napada nečistoća kojima je izložena u urbanoj sredini. Skin Oxygen losion oslobađa kožu od nečistoća. Njegova tekstura lagana je poput vode i umanjuje vidljivost pora.

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 1)

VICHY

SLOW ÂGE NOĆNA KREMA

Prva Vichy noćna nega koja obogaćuje kiseonikom i obnavlja kožu izloženu negativnim uticajima iz okoline. Poboljšava ćelijsko disanje i regeneraciju kože iz noći u noć te deluje na postojeće znakove starenja: bore, kožu bez sjaja, tamne fleke i gubitak elastičnosti) pa je koža hidrirana, uglačana i blistava.

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 2)

OMOROWITZA

OXYGEN BOOSTER

“Oxygen booster” dizajniran je da udahne novi život umornoj koži. Ovaj tečni gel za hlađenje razvijen je sa sistemom Hidro Mineral Transference™ patenta za isporuku molekula kiseonika direktno do epidermisa. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom, te sprečava masnoću i vraća tonus koži.

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 3)

BIOLOGIQUE RECHERCHE

MASQUE VIP O2

Masque VIP O2 je moćna maska koja neutrališe zagađivače kako bi se sprečilo njihovo prodiranje do ćelija kože i eliminisao ćelijski otpad nastao oksidacijom lipida i proteina, dok njeni hidratantni aktivni sastojci neguju kožu izloženu atmosferskom zagađenju urbanog života. 

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 4)

GLAMGLOW (SEPHORA)

BUBBLESHEET™ Oxygenating Deep Cleanse Mask

Ova penasta maska efikasno uklanja šminku, prljavštinu i višak sebuma. Kiseonik i aktivni ugalj crnog bambusa, ekstrakt zelenog čaja razbuđuju ten, dok sveži citrusi okrepljuju čula. Maska efikasno uklanja mrtve ćelije sa lica i ujednačava teksturu svih tipova kože.

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 5)

(MALIN+GOETZ)

DETOX FACE MASK

Ova maske za lice sa mehurićima koristi sredstva za čišćenje kiseonikom umesto jakih čistača i pruža manje abrazivnu alternativu onima koji traže dubinsko čišćenje. Pored kiseonika, sadrži optimalnu količinu vitamina C, ekstrakt belog čaja, vitamin E i ulje slatkog badema i pomaže u postizanju svetlijeg i čistijeg tena.

Kozmetika sa kiseonikom je spas za kožu u toku leta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor