Pretraga

Leto je vreme za šminku u stiku, donosimo vam najbolje proizvode

Leto je vreme za šminku u stiku, donosimo vam najbolje proizvode

Tekst: BURO.

Kada je reč o teksturama šminke, suštinski ne postoji pitanje “šta je univerzalno bolje” već samo ono “šta je kada bolje" kao i "šta želite da postignete”. Sjajniji prirodniji finiš uz koji koža izgleda mlađe svakako je visoko na našoj listi želja, posebno leti, kada želimo jednostavnost i volimo da šminku nanosimo prstima (da!) i koristimo što manje proizvoda za maksimalan efekat. Ali kako dobiti najbolji rezultat? Uz proizvode u stiku. Tu smo da pomognemo, skrolujte i otkrijte njihove prednosti.

#1

Multifunkcionalnost. Profesionalni šminkeri ih vole upravo zbog različitih načina primene: rumenila se mogu koristiti i kao balzami za usne i ruževi, bronzeri i kao senke ili na ključnim kostima, lista se samo nastavlja. 

#2

Praktičnost. Stik se neće prosuti, veoma retko će se slomiti, lako se pakuje i uvek ga možete imati u svojoj torbi. Obično su intenzivno pigmentisani i laki za nanošenje čak i bez ogledala (kao hajlajter, na primer) što se teško može izvesti sa puderastim teksturama.

#3

Mešavina nege i dekorative. Proizvodi u stiku najčešće sadrže sastojke za negu kao što su hranljiva ulja, hijaluronska kiselina, vitamini E i C i sl.

TENIRANJE

 

Realno, postoje različite teksture stikova za teniranje i zato nema nikakvog razloga zašto ne biste mogli da pronađete onu koja vam odgovara. Ukoliko imate suvu kožu, odaberite proizvode koji su emolijentni i imaju gušću teksturu, dok masnoj koži više odgovaraju gelaste teksture. 

 

rumenilo

 

Toplota prstiju će dodatno doprineti tome da se rumenilo bolje upije, a na ovaj način lako je i kontrolisati njegov intenzitet, a ukoliko želite jači intenzitet boje, koristite sintetičke četkice i aplikatore. Svakako se pripremite na to da ćete svoju šminku morati malo “osvežiti prstima” u toku dana - ali realno, to radite i sa puderastim teksturama i četkicama, zar ne?

 

konturiranje

 

Kada je blago konturiranje u pitanju, važno je da imate na umu da šminku u stiku ne treba nikada nanositi preko puderastih tekstura ali obratan smer je ne samo dozvoljen već i poželjan ako želite dugotrajne rezultate, pogotovo ukoliko imate masniju kožu - u tom slučaju puder za setovanje je za vas obavezan korak.

 

hajlajtER

 

Birajte proizvode koji ne sadrže krupne svetlucave čestice, već one koji izgledaju sedefasto i lagane su polu-providne teksture, uvek u skladu sa tonom vaše kože. Uz njih ćete dobiti utisak kao da gotovo i nemate šminku na licu. Ukoliko baš želite jači intenzitet, preko kremastog pređite  (izuzetno blago) hajlajterom puderaste teksture.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor