Pretraga

Muče vas nesavršenosti na licu? Imamo rešenje

Muče vas nesavršenosti na licu? Imamo rešenje

Tekst: BURO.

Foto: Stefan Burmazević

Na njih, nažalost, niko nije imun. Bilo da se pojavljuju povremeno ili da su stalan problem, bubuljice, upale i nesavršenosti na koži - i to ne samo na licu - kvare život velikom broju ljudi. Da stvari budu komplikovanije, one nisu samo vizuelni problem već se često ozbiljno odražavaju i na samopouzdanje i stalni su izvor frustracije. 

Kompleksan problem - a svi problemi na koži to jesu - zahteva sveobuhvatno rešenje. Ovo, pak, ne znači da to rešenje treba da bude i komplikovano, naprotiv. Svi znamo da ono što nam nije izvodljivo u svakodnevnoj rutini, bilo da se radi o ishrani, vežbanju ili nezi, jednostavno "ne radi na duge staze". Potrebna nam je maksimalna učinkovitost u minimalnom vremenu, a kada počnemo da primećujemo rezultate, motivacija i zadovoljstvo samo rastu. 

Ako vam se problem čini praktično nerešivim, imamo dobre vesti: koraci nege koji se već sigurno nalaze u vašoj rutini su osnova svega i vrlo često sasvim dovoljni ali samo pod uslovom da koristite prave proizvode. Donosimo vam dve minimalističke ali efikasne rutine sa tri nova proizvoda na našem tržištu. U zavisnosti od toga da li imate akutni problem ili vam je glavni cilj saniranje posledica nakon smirivanja upale, odaberite onu koja vam odgovara i isprobajte je odmah, a zahvalićete nam se kasnije.

#1 čišćenje 

I vrapci na grani znaju da je temeljno ali nežno čišćenje osnova svega. Nažalost, čest problem sa kojim se sreću osobe sa bubuljicama i nepravilnostima na licu jesu prejaka sredstva koja, istina, uklanjaju nečistoću i sebum ali i narušavaju zaštitnu barijeru kože i time stvaraju kontraefekat. Oslabljena, koža je podložnija upalama i iritacijama, dehidrirana je i ne može da se obnovi, te se ulazi u zli začarani krug. 

Rešenje je blago ali učinkovito sredstvo koje targetira problem viška sebuma ali ne isušuje kožu, kako lica tako i tela.

BURO. predlog:

Muče vas nesavršenosti na licu? Imamo rešenje (фото 1)

CeraVe Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima kao prvi korak rutine nege nove Blemish Control linije. Otčepljuje pore, uklanja nepravilnosti i višak masnoće, a istovremeno ostavlja kožu mekom i glatkom. Formula čisti pore i uklanja uzroke nastanka fleka i nepravilnosti, a pritom čuva zaštitnu barijeru kože.

#2 HIDRATACIJA + BLAGA EKSFOLIJACIJA 

Za postojeće akne i nepravilnosti

Jedna od najvećih zabluda jeste da masnoj koži sklonoj nepravilnostima nije potrebna hidratacija. Istina jeste da joj nisu potrebni preparati teške teksture koji sadrže okluzive, ali vlaga joj je itekako potrebna, samo treba znati kako joj je pružiti. Lagana gelasta tekstura koje neće začepiti pore ali će osnažiti prirodnu odbranu kože je presudna, a pored toga u miks treba dodati i aktivne sastojke koji će blago ali svakodnevno uklanjati izumrli površinski sloj ćelija i tako omogućiti bržu regeneraciju postojećih problema, te sprečiti i usporiti stvaranje novih.

BURO. predlog:

Muče vas nesavršenosti na licu? Imamo rešenje (фото 2)

CeraVe Gel za kožu sklonu nepravilnostima jeste hidratantni gel za lice za kožu sklonu nepravilnostima koji koži daje vidljivo čistiji izgled. Formula čisti pore i uklanja uzroke nastanka fleka i nepravilnosti, a pritom hidrira i čuva zaštitnu barijeru kože.

#3 AKTIVNI SASTOJCI 

Za uklanjanje ožiljaka od akni i nepravilnosti

Ne bilo koji, već oni namenjeni problemu koji želite da rešite. U ovom slučaju, nekada treba obuzdati svoj beauty entuzijazam i pri odabiru važi deviza "manje je bolje". Ovo se u praksi pokazalo tačnim nebrojeno puta, samo se prisetite kako vam je koža reagovala poslednji put kada ste je zatrpali velikim brojem aktivnih sastojaka u isto vreme.

Kada su tragovi i ožiljci od bubuljica (kao i same bubuljice) u pitanju, obožavani sastojak svih dermatologa jeste retinol. O tome koliko je efikasan sigurno ste već čuli ali ta efikasnost zna da bude mač sa dve oštrice ukoliko se retinol ne kombinuje sa drugim sastojcima sa kojima je komplementaran, a koji neguju kožu i ojačavaju njenu zaštitnu funkciju.

BURO. predlog:

Muče vas nesavršenosti na licu? Imamo rešenje (фото 3)

CeraVe Retinol serum za ujednačen izgled kože namenjen je uklanjanju tragova koji ponekad ostaju na mestu starih nepravilnosti. Retinol smanjuje lučenje sebuma i smanjuje vidljivost pigmentacije, a u ovom serumu je zastupljen u kapsuliranom obliku. Pored retinola, CeraVe Retinol serum za ujednačen izgled kože obogaćen je niacinamidom i ekstraktom korena sladića te čini ten lepšim i blistavijim. 

+ DODAJTE CERAMIDE

Ceramidi su su vrsta lipida i čine važnu komponentnu hidrolipidnog omotača naše kože koji je štiti od preteranog gubitka vlage i isušivanja, kao i od agresivnih spoljnih uticaja. Upravo su oni zaštitni znak brenda CeraVe, a linija za kožu sklonu nepravilnostima sadrži jedinstvenu formulu sa čak tri esencijalna ceramida, koji su po poreklu iz biljaka i po hemijskoj strukturi jako blizu ceramidima kože. 

Više informacija o novoj Cerave liniji potražite na zvaničnom sajtu brenda.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor