Pretraga

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj meri

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj meri

Tekst: Manda Javorina

Jasno mi je da ovo možda nije članak za apsolutno svakog. Ja prva ne menjam parfeme često, duboko se za njih vezujem i identifikujem do te mere da nekad odbijam da ih promenim sa promenom godišnjih doba. Ipak, često sam se pitala koliko je zabavno onima koji uvek imaju bezbroj opcija otvorenih. Iskreno, u dubini svoje duše im malo i zavidim. Reči fragrance wardrobe zvuče poput apsolutne magije, a sada počinjem i da razmišljam o ovom konceptu. Znam da nikada neću biti osoba koja koristi 5 parfema u jednom danu ali to ne znači da ne mogu u njima da uživam. Ukoliko vas zanima kako se to pravi kolekcija parfema koja je smislena ali i potpuno individualna, skrolujte dalje.

sigurna (i obožavana) opcija

Ovo je parfem koji jako volite i kom se stalno vraćate bez ikakvog razmišljanja. Kao takav, on najmanje podleže pravilima - samo vi znate šta vam najviše prija - ali je poželjno da ne bude izuzetno napadan. Svakako bi trebalo da traje dugo ali da istovremeno ne guši. Ok, možda zvuči komplikovano u teoriji ali u praksi zaista nije. Kad se podvuče crta, ovo je parfem koji možete da nosite (i da u njemu uživate) od jutra do sutra veći deo godine.

ZA POSAO

Ključna reč je ravnoteža. Želite nešto što će ostaviti utisak na ljude sa kojima radite ali ne i da ih ošamutite tako da pozovu HR. Potreban vam je miris koji je prefinjen, koji odiše samopouzdanjem ali koji je istovremeno i dopadljiv. On je vaš tajni saveznik i treba da bude takav da vas zbog njega ljudi oko vas više vole - a da nisu svesni zbog čega. Suptilne citrusne note, kao začinske i drvenaste (pod uslovom da nisu preteške) vrlo lepo rade svoj posao, a isto važi i za elegantne cvetne note koje nisu previše slatke.

da vas nikad ne zaborave

Postoje trenuci u kojima ne želite da bodete oči, ali postoje i oni u kojim želite da sve oči budu uprte samo u vas- E, baš u tim momentima, utonite u potpuno zavodljive i smele note mirisa za kojima se okreću sve glave. Oni nisu suptilni u klasičnom smislu te reči ali vas neće izneveriti ni na večeri u dvoje. Cvetne note poput tuberoze, vanile i orijentalnih začina (uz dašak citrusa za dobru meru) pravi su put. Posebno obratite pažnju na to kako ovakav parfem miriše na vašoj koži nakon nekog vremena, tzv sillage je pola zavođenja.

LETO

Letnje note jesu lagane, često u domenu lepršavih cvetnih mirisa i citrusa ali ovo ni u kom slučaju ne treba da podrazumeva dosadu i očekivane kombinacije koje podećaju na beskarakterne osveživače vazduha. Kolonjske i toaletne vode su najbolji izbor za duge tople dane, odlučite se za one koje donose kompleksnu svežinu poput mešavie mandarine i bosiljka ili mirisa slane vode, trave i... sećanja koja će vas zapljusnuti poput povetarca. Vodite se maksimom sunshine in a bottle.

ZIMA

Toplo, meko, aromatično. Ovo su reči kojima se najbolje opisuje parfem namenjen onim danima kada je hladno, a mi čeznemo da budemo ušuškani. Najbolje je vreme za začine, arome koje podsećaju na slatkiše, puderaste note kao i one drvenaste. Zimski mirisi su složeni i slojeviti, otvaraju se postepeno i ostavljaju dugotrajan trag. Poigrajte se i kombinovanjem različitih parfema, ovo je sezona kao stvorena za layering. Zagnjurite se u njih kao u omiljeni meki džemper.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor