Pretraga

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda

Tekst: Manda Javorina

Foto: Maja Mijatović

Promena sezone, promena rutine? Deluje kao prilično jednostavno pitanje na koje se odgovara u sekundi i to sa “da”. Niste pogrešili, ovo prvo “da” je svakako i prvi i ispravan korak ali… ALI. Svi znamo da odmah nakon njega dolazi još nekoliko potpitanja. Pošto je ovo članak koji se tiče mene lično, onda će i potpitanja biti “moja”, ali verujem da će još nekom biti od koristi.

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 1)

Ne treba biti Ajnštajn pa da se shvati da te promene rutine zavise od toga kako vam se menja koža ali ne samo u odnosu na godišnje doba, već i u odnosu na godine koje imate. Sa dvadeset sam koristila daleko teže kreme i preparate - umesto da bude masnija moja koža je dok sam bila mlađa bila suvlja - go figure. Manje je reagovala i na promene vremena i... ma šta pričam, manje je reagovala na sve.

Negde u tridesetim postala je poprilično reaktivna (iako, hvala svemu na ovom svetu, ne i zapravo osetljiva), a kada sam stigla i do četrdesete pojavila se rosacea koju prezirem ali prihvatam. Iskreno, kada se prvi put pojavila prešla sam na ignore mode ali se to nije pokazalo baš korisnim za rešavanje problema. Sada je prihvatam i - držim pod kontrolom. Osim što mi je koža takva kakva je, oči su mi poprilično osetljive zbog toga što su izrazito suve (iako ne nosim sočiva) pa se uvek čuvam “običnih” krema za lice u njihovoj blizini pošto me od njih vrlo često peku.

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 2)
Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 3)

Omiljeni skin care proizvod? Uvek i zauvek serum. Prvi sa Clarinsovim potpisom sam otkrila poprilično davno za vreme jedne posebno hladne zime. Plava bočica sa Hydra Essentiel Bi-Phase serumom me je spasla na tih rekordnih -27 u Beogradu. To je bilo je pre više godina nego što mi se sviđa da brojim i od tada sam prešla i na druge serume koji ispunjavaju još po koji zahtev osim same intenzivne hidratacije pošto su, kako vreme prolazi i zahtevi moje kože (i moji) jednostavno brojniji.

Sledeći logičan korak bio je Clarins Double Serum, legendarni proizvod sveta kozmetike o kom smo već pisali, jedan od onih beauty jednoroga čija je formula univerzalna. Pošto je jednako dobra preventiva isto koliko i oružje protiv znakova starenja, preporučuje se kao prvi korak rutine nege svima, nezavisno od godina i pola (ok, nije baš za tinejdžere) zato što pojačava dejstvo svih ostalih krema za lice. Da ovo “odgovara svima” nije samo marketinški trik, potvrđuje činjenica da se u svetu na svakih pet sekundi proda jedna bočica ovog seruma (a trenutno je aktuelna osma generacija njegove formulacije). Ono što se odmah vidi jeste da je njegova bio-mimetička formula nemasna, upija se odmah, koži daje osećaj komfora i ne lepi se. Vremenom koža dobije zaista divan sjaj - od one vrste koju svi vijamo, ne onaj koji matiramo - borice deluju pliće, pore manje vidljive. Nema šta da se ne voli.

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 4)
Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 5)

Možete zamisliti moju sreću kada mi se na stolu pojavio i poseban Double Serum Eye za regiju oko oka. Kao mini-me ovog koji već volim, ništa manje moćan i ništa manje ozbiljan.

Tu su stvari koje već volim: dvostruka formula spakovana u dve komore za postizanje maksimalnih rezultata i visoke tolerancije čak i najosetljivije kože (a ja znam što to znači). Baš kao i kod klasičnog Double Seruma za lice, ovaj sistem omogućava mešanje dve teksture neposredno pred nanošenje, a sama pumpica ima dve pozicije pa mogu da biram da li želim više ili manje proizvoda (uglavnom to bude više pošto mi baš prija ali i uz to je bočica od 20ml sasvim izdašna).

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 6)

Kao rođeni skin care štreber (jedna od malobrojnih oblasti u kojoj se budi moja štreberska crta), prvo sam pročitala tekst koji prati Double Serum Eye: koncentrovana dvostruka formula sadrži 96% prirodnih sastojaka, obogaćena je sa 13 biljnih ekstrakata uključujući moćni ekstrakt karbuljice koji ima svojstva jačanja kože i kurkume koja deluje na 5 vitalnih funkcija kože. Rezultat je vidljivo mlađa koža oko očiju.

Posle nekoliko nedelja korišćenja, to u praksi izgleda ovako:

  • Bore se manje primećuju, baš kao i nadutost oko oka (posebno ujutro)
  • Tamni kolutovi su takođe manje primetni (iako s njima lično nemam velik problem pa možda nisam najmerodavnija)
  • Koža oko očiju je ojačana i sjajnija
  • Zahvaljujući posebnom kompleksu koji štiti od zagađenja i agresivnih uticaja okoline, koža oko oka je zaštićena od štetnog delovanja plavog svetla koje emituju ekrani (must have za svakog, nevezano za to čime se bavi)

Dodatni trenutni bonusi?

  • Apsolutno nula iritacije oka
  • Trenutno se upija i daje neki blagi efekat zatezanja
  • Odlična podloga za šminku - korektor je jedna od retkih stvari bez kojih ne izlazim
  • Poštovanje prirode. Osim što je napravljen od 96% prirodnih sastojaka prirodnog porekla, Double Serum Eye bočica sadrži recikliranu plastiku dok njena pumpica precizno dozira potrebnu količinu seruma čime se izbegava preterana potrošnja.

Obično ne dodajem više od jednog novog proizvoda odjednom. Realno, Clarins Double Serum za lice koristim on&off već dugo vremena i njga ne računam u noviu pošto znam kako mi koža na njega reaguje (odlično) pa ga ne smatram nepoznanicom. Ipak, ovaj put sam napravila izuzetak od pravila i pored Clarins Double Serum Eye, u miks dodala i novu Clarins kremu Extra-Firming Energy. Obećanje? Više sjaja, zategnutija koža i manje bora. Ova dnevna krema namenjena je aktivnim ženama kojima je već potrebna malo ozbiljnija anti-ageing nega i čija koža počinje da trpi posledice užurbanog stila života. Kao nekom ko juri ceo bogovetni dan i više se praktično ne odvaja od ekrana, ko je pomutio granice poslovnog i privatnog vremena preko svake mere (da, znam, ne valja mi to) Extra-Firming Energy došla je kao poručena. Osim prijatnog osećaja nakon nanošenja, moje lice zaista kao da je dobilo dodatni boost energije ali i zaštite od kada je koristim.

Naša beauty urednica testirala je Clarins Double Serum Eye - ovo je njena presuda (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor