Pretraga

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme

Tekst: Manda Javorina


Pre otprilike godinu dana pisali smo vam o anti-age liniji Shiseido Benefiance i tri proizvoda koja su nam osvojila srce: serumu, dnevnoj kremi sa zaštitnim faktorom i kremi za negu kože oko očiju. Danas im se pridružuje još jedan, ovaj put namenjen noćnoj nezi: Benefiance Overnight Wrinkle Resisting krema.

Ukoliko se pitate da li dnevna i noćna nega zaista treba da se razlikuju, odgovor je da. Potrebe kože se menjaju u zavisnosti od doba dana: ujutro joj je neophodna zaštita od UVA i UVB zraka, a u toku noći hranljivi sastojci i oni koji služe za njeno obnavljanje koje se odvija dok spavamo pošto se koža, dok mi odmaramo, regeneriše i upravo zato je ovaj period izuzetno važan.

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 1)

Svi znamo da UV zraci zajedno sa drugim spoljnim agresivnim faktorima i oksidativnim stresom utiču na starenje kože ali neredovan san se takođe pokazao kao jedan od važnih faktora u ovoj jednačini. Upravo zato su naučnici u Shiseido laboratorijama počeli da istražuju mogućnosti da saniraju dva važna faktora koja uzrokuju bore, a povezana su upravo sa lošim snom.

Na kratke staze, ovo se odnosi na činjenicu da koža koja ne može da se regeneriše u toku noći intenzivno gubi vlagu, a posledično slabi i njena zaštitna barijera. Dugoročno, nedostatak sna izaziva propadanje dermalnih struktura usled glikacije - vezivanja glukoze za molekule kolagena i njegoov slabljenje - a da bi ona ostavila posledice dovoljna je samo i jedna neprospavana noć (ni nama se ova činjenica ništa manje ne sviđa).

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 2)
Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 3)

Srećom, tu su dobre vesti.

Shiseido laboratorije pronašle su način da se ovi štetni procesi ublaže i neutrališu tako što su razvile način da se podrži gen koji je zaslužan za noćni oporavak kože i time utiče na pojavu bora, a ovo znanje otelotvoreno je u novoj tehnologiji Benefiance Overnight Wrinkle Resisting kreme.

Kako? Kratko rečeno, onako kako smo i navikli da Shiseido dobija ozbiljne i vidljive rezultate: spojem najnaprednije nauke i najkvalitetnijih prirodnih sastojaka.

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 4)

Duža verzija - ili bolje rečeno detaljinije objašnjenje - je sledeće:

Novi kompleks koji sadrži Benefiance Overnight Wrinkle Resisting krema zove se Tencha R.E.M. i targetira bore nastale nedostatkom sna. U njegovom srcu nalazi se ekstrakt lista biljke iz porodice kupine i maline (koja se gaji u senci na sličan način kao i mača i čiji ekstrakt se dobija iz zelenog lišća) i koja se u istočnjačkoj medicini koristi hiljadama godina zbog svojih lekovitih svojstava. U miks su dodati hajdučka trava koja se čak i u našoj narodnoj medicini koristi za lečenje, a zatim i super-bio hijaluronska kiselina koja ima veoma visoku moć upijanja i zadržavanja vode pa povećava nivo hidratacije u površinskim slojevima kože.

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 5)

Pojedinačno ali i svi zajedno, ovi sastojci smanjuju propadanje kolagena tako što ublažavanju proces glikacije, pojačavaju ekspresiju gena koji je zalužan za obnavljanje kože, a koji slabi usled dnevnog oksidativnog stresa i optimizuju noćne mehanizme oporavka kože.

Rezultat? Manje bora, bolja hidriranost i tonus kože. Benefiance Overnight Wrinkle Resisting kremi želimo dobrodošlicu na naše police i noćne rutine!

Naša omiljena Shiseido anti-age nega dobila je pojačanje u vidu noćne kreme (фото 6)

Novu Benefiance Overnight Wrinkle Resisting kremu kod nas možete kupiti u svim Jasmin i Sephora parfimerijama.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar