Pretraga

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo!

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo!

Tekst: BURO.

Foto: @maryphilips @haileybieber

Vesele boje, fox eyes šminka (da ne pričamo o drastičnijim koracima), laminacija trepavica i obrva… Trendova šminkanja je danas više nego pre i svaki ima svoje mesto, kao i pratioce koji se u njega kunu. Nije da ne uživamo u tom izobilju izbora ali jedan je ipak jači od svih: no makeup makeup. I to ne bilo kakav, već onaj sjajan, ton-na-ton koji izgeda gotovo poput filtera i koji gledamo na večito svežim licima Hailey Bieber, Chrissy Teigen, Emily Ratajkowski i sestrama Hadid.

A da li ste znali da sve ove devojke imaju jednu zajedničku stvar? Pardon, jednu zajedničku osobu? Njeno ime je Mary Philips i upravo ona stoji iza šminke o kojoj sanjamo. Ovo su njeni saveti, bookmarkujte i hvatajte beleške.

“Velika je zabluda da je za no makeup makeup efekat dovoljno našminkati kožu i ništa drugo. Potrebni su vam razni proizvodi, a oni uključuju i one za usta, obraze i oči kako bi se postigla ravnoteža.”

Mary ističe da je i pored toga pravilo “manje je više” apsolutno na snazi ali i da je pažljivo i precizno nanošenje proizvoda ključ uspeha (kao i to da je većina proizvoda zapravo višenamenska). “Dajte sebi vremena i isprobajte različite proizvode kako biste videli šta vam zapravo najviše odgovara, koji proizvodi vam najviše boostuju samopouzdanje,” dodaje Philips. “Kvalitetna šminka koju lako koristite omogućiće vam da dobijete no makeup makeup efekat bez mnogo muke.”

Evo njenih 6 najvažnijih saveta:

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo! (фото 1)

#1 Hidratacija je ključ

Zdrava hidridana koža je najbolja polazna tačka za bilo koju vrstu šminke, pogotovo ukoliko ste minimalista. “Duboko verujem u efekte koji zdrav način života i dovoljna količina vode na dnevnom nivou imaju na kožu i njen izgled. Ukoliko vam je koža u dobrom stanju, treba joj manje pokrivanja, a proizvodi se i mnogo lakše nanose.”

#2 Puder koji se lako blenda 

"Tečni puder ili cushion puder koji se mogu po potrebi nanositi u više slojeva i to samo tamo gde je potrebno, omogućiće vam da pokrijete samo one delove kojima je to potrebno, a ne celo lice."

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo! (фото 2)

#3 kremaste teksture

"Za neprimetan izgled šminke, uvek preporučujem da se koriste kremasti proizvodi koji se stapaju sa kožom, lako blendaju sa kožom ali i međusobno i daju prirodan izgled."

#4 zemljani i neutralni tonovi

Kada birate paletu za no makeup makeup, Philips preporučuje da odaberete nijanse koje se slažu sa vašim prirodnim tonom kože i diskretno ga ističu. Ona najviše voli da šminku nanosi tehnikom razmazivanja koja daje meke, neprimetne ivice i deluje realistično.

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo! (фото 3)

#5 štedljivo sa puderom

Puder u prahu i kamenu ili jako volite ili ga ne podnosite, a ako spadate u prvi tabor, Philips preporučuje da ga za no makeup makeup efekat koristite veoma pažljivo i to samo na onim mestima na kojima vam je koža masna, a ne na celom licu.

#6 mist za osveženje i touch-ups

Mist ili sprej za setovanje će učiniti da vam lice uvek izgleda sveže, a koža će biti optimalno hidrirana u toku dana.

Omiljena šminkerka Hailey Bieber otkriva 6 koraka za no makeup makeup - zapisujemo! (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor