Pretraga

Otkrivamo vam 7 tonika za lice sa kiselinama koje smete da koristite i leti

Otkrivamo vam 7 tonika za lice sa kiselinama koje smete da koristite i leti

Ne morate da se odreknete svojih omiljenih kiselina za negu kada sine sunce ako pratite ova pravila i odaberete prave proizvode

Tekst: BURO247.ru


KAKVOJ KOŽI SU POTREBNI TEČNI EKSFOLIJATORI I ZAŠTO

Osnovni zadatak tečnih eksfolijatora - kako im i samo ime govori - jeste skidanje izumrlih ćelija sa površine kože. Sa godinama se ovaj proces usporava, a kozmetika može pomoći da se ponovo ubrza, te da kožu ponovo učiniti glatkom i ujednačenom.

Tonici koji sadrže kiseline korisni su u nezi različitih tipova kože:

  • za masnu kožu kojoj pomažu u regulaciji proizvodnje sebuma i vizuelno sužavaju pore
  • za problematičnu kožu na kojoj sprečavaju pojavu bubuljica, osipa i crvenila
  • za suvu kožu na kojoj se vide znaci starenja koju hidriraju i ujednačavaju ten, umanjuju plitke bore i vraćaju sjaj
  • za osetljivu kožu se kiseline uglavnom ne preporučuju ali losion sa PHA je dovoljno nežan za blagu eksfolijaciju bez iritacije


KOJE KISELINE MOGU SADRŽATI TEČNI EKSFOLIJATORI

U formulacijama tečnih eksfolijatora koriste se tri osnovne grupe kiselina:

1

AHA - voćne kiseline, koje imaju obnavljajuće i antioksidantnoo dejstvo, smiruju upalne procese i ujednačavaju ten

2

BHA - salicilna kiselina koja skida površinski sloj kože, reguliše lučenje sebuma, čisti pore i vizuelno ih smanjuje

3

PHA - polihidroksilne kiseline koje, zbog toga što imaju velike molekule, rade na samoj površini kože i ne iritiraju je, a smanjuju pigmentacijske fleke.


KAKO DA LETI KORISTITE TEČNE EKSFOLIJATORE SA KISELINAMA

Preparati sa kiselinama ne smeju se koristiti na koži sa oštećenom zaštitnom barijerom zbog velike mogućnosti iritacije. Kiseline dodatno pojačavaju osetljivost kože na sunčevo zračenje i zato se u prolećno i letnjem periodu preporučuje da ih koristite samo kao deo večernje rutine, a da u toku dana rigorozno nanosite visok faktor zaštite od sunca. 


BURO. IZBOR


EFFACLAR ADSTRINGENTNI LOSION, LA ROCHE-POSAY

Meka čista kože može biti vaša zahvaljujući ovom toniku sa glikolnom i salicilnom kiselinom čija kombinacija dubinski čisti pore, vrši eksfolijaciju i čine kožu glatkom. 


Otkrivamo vam 7 tonika za lice sa kiselinama koje smete da koristite i leti (фото 2)

GLOW TONIC, PIXI (SEPHORA)

GLOW TONIC, PIXI

Pixi Glow Tonic je savršen preparat za početnike pošto pored pored 5% glikolne kiseline sadrži i aloju i ginseng koji dodatno omekšavaju kožu i hidriraju je.


DAILY REFINIG MILK PEEL-TONER, KIEHL'S

Ukoliko vas brinu potencijalne iritacije, onda je ovaj nežni tonik sa kisleinama za vas pošto sadrži lipohidroksi kiselinu (blag derivat salicilne kiseline), emolijente i bademovo mleko koji regnerišu zaštitnu barijeru kože.


HYSEAC TONIK, URIAGE

Zahvaljujući kompleksu kiselina - mlečne, glikolne i malinske - ovaj tonik temeljno i dubinski čisti pore, matira masnu kožu i služi kao prevencija za upale i mitisere.


P50 W, BIOLOGIQUE RECHERCHE

Nežan tonik sa kiselinama koji se preporučuje početnicima i osobama sa osetljivom i/ili reaktivnom kožom. sadrži PHA, AHA, mlečnu, malinsku i glukonsku kiselinu.


PHA TONER, BENTON

Sadrži treću generaciju kiselina i prirodni vlažeći faktor (NMF), hijaluronsku kiselinu, ceramide i umirujuće biljne ekstrakte te kožu čini glatkom i hidriranom. 


SUPERTONER, GLAMGLOW

Namenjen normalnoj, kombinovanoj i masnoj koži, ovaj tonik pored mešavine kiselina (mlečne, salicilne, glikolne, mandelična, tartarne i piruvične) sadrži i aktivan ugalj, a kožu intenzivno čisti i vrši eksfolijaciju.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor