Pretraga

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar

Tekst: BURO.

Ukoliko ste u potrazi za novom makeup (ali i životno kreativnom) inspiracijom, vreme je da upoznate ove šminkere nove generacije. Velika je verovatnoća da njihov rad već poznajete - kao što je to na primer naslovna strana magazina Vogue na kojoj je Harry Styles u Gucci haljini - a sada je došao trenutak da im naučite i imena. I kliknete na follow.


Ammy Drammeh

Broj pratilaca: 12.1k


Ammy Drammeh je ćerka afričkih imigranata odrasla u Španiji, gde se još kao mala trudila da uz pomoć mamine šminke ponovi legendarne lookove koje je na supermodelima devedesetih izvodio još legendarniji Kevyn Aucoin. Kada se preselila u London, počela je da asistira poznatom šminkeru Andrewu Gallimoreu na profesionalnim snimanjima i brzo se probila na modnoj sceni.

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 1)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 2)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 3)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 4)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 5)

Ammy iza sebe već ima saradnje sa brendovima kao što su Mulberry i Gucci, a inspirišu je muzika i pop-kultura. Trenutak u kom su svi saznali za njen rad čak i ako nemaju veze sa modnom industrijom? Naslovnica američkog izdanja magazina Vogue na kojoj je Harry Styles. 


Marcello Gutierrez

Broj pratilaca: 15.3k


Rođen u Kolumbiji, Marcelo Gutierrez je zajedno sa porodicom izbegao u SAD kao dete. Ovaj umetnik performansa i zaljubljenik u filmove svoju karijeru šminkera u Njujorku tako što je šminkao privatne klijente za večernje zabave. 

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 6)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 7)

Ubrzo je počeo da sarađuje sa drugim kreativcima kao što su fotografi Petra Collins i Renell Medrano, a upravo je sa Medranom učestvovao na kampanji za Heron Preston kolaboraciju sa brendom Calvin Klein.u kojoj se pojavljuju Ashley Graham i Kaia Gerber. Devojka sa kojom često sarađuje je i Lily-Rose Depp.

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 8)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 9)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 10)

Inspirišu ga queer kultura, pop ikone i noćni klubovi, a šminku koristi kao način izražavanja identiteta osobe koja se nađe u njegovoj stolici. 


Cecile Paravina

Broj pratilaca: 16.4k


Francuskinja Cécile Paravina nije ni mogla da završi u nekoj drugoj profesiji nego šminkerskoj. Iako je bila na putu da postane dizajnerka, odlučila je da promeni profesionalni smer i to nakon što je utonula u svet YouTube tutorijala genijalne Lisae Eldridge. 

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 11)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 12)

"Ono što je počelo kao zabava, postalo je nešto u šta sam se zaljubila," izjavila je. "Šminkanje je postalo izvor mog zadovoljstva, polja na kom mogu da eksperimentišem bez ograničenja, mogućnost da promenim svoje lice i stvorim novu sopstvenu ličnost i karakter."

Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 13)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 14)
Ove šminkere treba da stavite na svoj Instagram radar (фото 15)

Kao profesionalna šminkerka Paravina radi oko tri godine, a za to vreme je uspela da sarađuje sa nekim od većih modnih imena, od kojih je napoznatije svakako Jean Paul Gaultier i kampanja "pod morem" u kojoj je pretvorila Bellau Hadid u svetlucavu morsku sirenu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor