Pretraga

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća

Tekst: BURO.

Vreme nam još uvek ne ide apsolutno na ruku ali čak i kada pada kiša, jasno je da se radi o onoj prolećnoj. Toplota se konačno oseća u vazduhu, a sa njom dolazi i želja za novim mirisima. Ako ne možete da se oduprete želji da zagnjurite lice u prvi buket cveća koji ugledate - a imamo je i mi - ovo su najnoviji parfemi koji će vam pružiti upravo taj doživljaj. Skrolujte za najbolje od najboljih.


Zara

Orchid

Ovaj cvetni parfem odiše svežinom ali će vam pored nje pružiti i osećaj nežne ženstvenosti i ugodnost. Gornja nota je bergamot, srednja orhideja koja mu i daje glavni karakter, dok je bazna nota vanila.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 1)


Vilhelm Profumerie

Modest Mimosa

Mimoza u prirodi je kao nalet vesele žute boje usred mora zelenila, a parfem Modesta Mimosa je namenjena i ženama i muškarcima. Gornje note su neroli i šargarepa, srednje mimoza i ljubičica, a bazne note su mošus i koža.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 2)


Amouage

Love Mimosa

Prefinjen parfem inspirisan mimozom dočarava njen slatki, lagani miris ali bez karakteristične gorčine što ga ne čini manje verodostojnim. U miks su dodati još i nota kruške, ljubičica i koren irisa koji zajedno čine laganu i zvučnu kompoziciju.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 3)


L'Occitane

Neroli Orchidee

Opojan miris ove toaletne vode predstavlja spoj dva dragocena bela cveta koji stvaraju prelepu mirisnu harmoniju: neroli esencija sa Mediterana, sjedinjena je sa orhidejom sa Madagaskara. Note pomorandže i mandarine upotpunjuju ovaj mirisni buket.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 4)


Dolce&Gabbana

Dolce Garden

Opojni miris otvara se svežim i moćnim notama belih cvetova, koji nam dočaravaju toplotu mediteranskog sunca. Latice frangipanija, ylang ylang i kokosom u njegovom srcu, na osnovi vanile i badema daju senzualnu ženstvenu kompoziciju.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 5)


The Body shop

White musk

Već legendaran senzualni miks ruže, jasmina, ambera i drveta kreiran je da podiže raspoloženje i nadahnjuje. Cela linija proizvoda ovog cvetnog mirisa uliva svežinu svojim zemljanim senzualnim notama.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 6)


Byredo

La tulipe

Miris lale nije nešto što je prvo kada pomislimo na cvetni parfem ali one imaju bogatu mirisnu paletu – od voćno citrusnih tonova do onih začinjenih i medenih. Ova bočica u sebi nosi lalu koja ima moć transformacije i otvara se mirisom sveže isečenih stabljika, a nastavlja se slatkasto – sapunastom aromom baršunasto crnih prašnika ovog cveta.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 7)


Gucci

Flora Limited Edition Goregeous Gardenia

Ove godine ponovo je lansirana ograničena serija voljenog parfema. Cvetni voćni miris za žene Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition ima gornje note kruške i crvenog voća; srednje note su gardenija i frangipani, a bazne pačuli i smeđi šećer.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 8)


Tubéreuse nue

Tom Ford (u parfimerijama)

Amber cvetni miris namenjen kako ženama tako i muškarcima. Novi parfem predstavljen je 2021. godine, a gornje note su jasmin, ljiljan i kineski biber, srednje note su tuberoza po kojoj i nosi ime, stiraks, benzoin i kakao, na osnovi jelenske kože, mošus, mahune tonke i agar.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 9)


Marc Jacobs

Daisy Spring

Aromatična začinska verzija na temu već legendarnog letnjeg mirisa. Gornjom notom dominira miris ruže; srednja nota je ružino drvo i palisander, a bazna nota je kardamon.

Ovi prolećni parfemi učiniće da se osetite kao da ste zagnjurili lice u buket cveća (фото 10)


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor