Pretraga

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice

Tekst: BURO.

Već smo apsolvirali činjenicu da nam je inače obožavano leto donelo suvu kožu (i kosu) i naoružali se hranljivim kremama i maskama ali ako spadate u onu grupu ljudi koji i dalje muku muče sa zanokticama i pored sve nege, onda je ovo za vas - i, da, znamo da vas ima. Zanoktice su još više sklone suvoći od kože na rukama i nekada se zaista čini da im pomoći nema. Rešenje? Ulje za negu. Kreme za ruke su odlična stvar ali upravo je ulje nekada ključno za zdrave nokte. Ono se upija u same zanoktice ali i u nokatnu ploču u kojoj zadržava vlagu i čini je otpornijom, dok su kreme više namenjene koži oko noktiju i zanoktica.

Najbolji sastojci koje ulje za negu zanoktica treba da ima su svakako ulje jojobe, ulje šea i vitamin E, a najbolji način da ga stavljate - dva puta dnevno - jeste da kap stavite na sam koren nokta i zatim je nežno utrljate i na obe strane, pa preko nanesete i kremu za ruke. Kada je ulje za negu zanoktica u pitanju, ne postoji "previše" i više stvarno i jeste bolje.

Ovih pet ulja sa razlogom nose titulu najboljih, uverite se i sami.

L'Occitane

Šea buter hranljivo ulje za nokte i zanoktice

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice (фото 1)

Danas već kultni L'Occitane proizvod sadrži 30% koncentrovanog šea ulja koje neguje i hrani zanoktice, hidrira ih ali i noktima daje diskretan zdravi sjaj. Dolazi sa svojom četkicom što i samo nanošenje čini veoma lakim, a zgodno je i za nošenje u torbi pošto se neće prosuti.

CND

Solar Oil Nail and Cuticle Care

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice (фото 2)

Jedno od najpoznatijih ulja za zanoktice u industriji, dostupno za prodaju uglavnom u salonima koji koriste Creative Nail Design (tvorce Shellaca). Oni koji ga koriste, tvrde da je u stanju i da oporavi krhke lomljive nokte sklone listanju, a ne samo zanoktice. Dostupno je u dve veličine pakovanja, a prijatan miris badema je dodatni bonus. 

Essie

Abricot Cuticle Oil

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice (фото 3)

Postoje ozbiljni razlozi zbog kojih ovaj proizvod ima odanu bazu obožavalaca. On sadrži mešavinu ulja semena kajsije, pamuka i soje koja omekšava zanoktice i hidrira kožu oko nokta. Malo upozorenje: lako ćete se navući na njegov miris ali to i nije loša stvar pošto će učiniti da ga mažete više puta na dan.

O.P.I.

Nail & Cuticle Oil

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice (фото 4)

Ovo ulje inspirisano je proizvodima za engu lica i njegova lagana ali izuzetno hranljiva tekstura omekšava zanoktice zahvaljujući ulju koštice grožđa, semena susama i suncokreta kao i ulju cupuaçu. Najbolji deo? Upija se izuzetno brzo i ne ostavlja masne tragove.

Aura

Nail&Cuticle Oil uljani tretman za nokte i zanoktice

Ovih 5 ulja za negu spasiće i najsuvlje nokte i zanoktice (фото 5)

Ovaj eliksir za negu zanoktica obogaćen je uljima jojobe i slatkog badema, kao i glicerinom te efikasno neguje kožu oko nokta, čineći je lepšom i zdravijom. Ovo ulje je idealno nakon lakiranja noktiju, a možete ga stavljati i nevezano od manikira - kao korak u nezi kože ruku. Bonus: miriše na vanilu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor