Pretraga

Dosadilo vam je konturiranje običnom šminkom? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samopotamnjivanje

Dosadilo vam je konturiranje običnom šminkom? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samopotamnjivanje

Tekst: BURO.

Leto je neprijatelj teške šminke i zato je vreme da usvojimo jednu novu reč: tantouring. Da, znači upravo ono što vam se i čini i radi se o kombinaciji tehnike konturiranja i preparata za samopotamnjivanje. Ukoliko nikada do sad niste koristili ni običnu šminku za konturiranje, istina jeste da je bolje da se prvo malo izvežbate upravo na taj način pre nego što se upustite u tehniku koja daje rezultate koji traju nekoliko dana. Sa druge strane, ukoliko ste navikli na senčenje, prelazak na self-tanner ne bi trebalo da vam predstavlja nikakav problem. Rezultati su prirodni - mnogo prirodniji nego što se na prvu loptu da pretpostaviti - a letnju makeup/beauty rutinu izdižu na novi nivo. Realno, retko ko od nas nije u nekom momentu probao sredstva za samopotamnjivanje lica i bilo je samo pitanje vremena kada će se neko dosetiti ovako praktičnog koncepta.

Dosadilo vam je konturiranje običnom šminkom? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samopotamnjivanje (фото 1)

@ROSIEHW

Tantouring će vam dati boju koju želite (bez rizika koje donosi izlaganje suncu), definisane i istaknute crte lica i prirodan izgled koji traje duže od bilo koje šminke. Kako? U nekoliko vrlo jednostavnih koraka.

Priprema kože

Glatka koža bez suvih delova je obavezan predkorak za uspeh i zato je kada govorimo o bilo kakvoj upotrebi sredstava za samopotamnjivanje eksfolijacija ključna. Nemojte je preskakati. Izbegavajte gruba sredstva sa krupnim kuglicama i umesto njih probajte blage hemijske eksfolijatore u vidu tonera, na primer, i koristite ih svakih nekoliko dana.

Boja na licu svakako traje kraće nego na ostatku tela zato što je ono izloženo temeljnijem i češćem čišćenju, redovan piling neće dramatično skratiti trajanje ovih rezultata. Budite spremni da sredstvo za samopotamnjivanje nanosite na lice svakih nekoliko dana.

Odaberite preparat

Ukoliko već imate neki koji koristite i volite, nema nikakve potrebe da ga menjate čak i ako nije formulisan isključivo za lice. Ipak, ono što vam preporučujemo jeste da to svakako bude proizvod koji je obojen tako da odmah možete da vidite gde, kako i koliko ste ga naneli. Za početak ga možete držati i nešto kraće nego što je naznačeno u uputstvu kako biste bili sigurni u prirodan rezultat, a sledeći put produžiti vreme delovanje ukoliko želite.

Ukoliko imate osetljivu kožu, a koristite preparat prvi put, obavezno uradite test na maloj površini kože. Nanesite i ostavite da deluje sat, dva pa ukoliko nema reakcije, stavite na lice.

Dosadilo vam je konturiranje običnom šminkom? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samopotamnjivanje (фото 2)

@ROSIEHW

Odaberite tehniku

U osnovi, ona tehnika konturiranja šminkom u kojoj ste najveštiji jeste pravi izbor i za ovaj poduhvat. Možete koristiti čist Beautyblender. Četke za tečni puder ili bronzer su odlična opcija pogotovo ukoliko ćete raditi i preciznije stvari poput konturiranja nosa. Ukoliko ste najveštiji prstima, samo napred, ali obavezno odmah operite ruke kako vam ne bi ostale fleke.

Opustite se

Ukoliko i malo zabrljate - nema mesta panici. Pošto koristite proizvod koji je u boji (zar ne?) lako ćete odmah videti ako nešto nije uredu. U tom slučaju, najbolje je da čistom mekom suvom krpicom izblendate i uklonite self-tanner, a zatim očistite lice i počnete iznova. Za sve je potrebna vežba, nemojte biti prestrogi prema sebi.

Još jednom: računajte na to da ćete ovaj proces morati da ponavljate svaka tri do četiri dana (za razliku od tela na kom sredstva za samopotamnjivanje traju i do deset dana) ali zar nije i to ušteda vremena ako se uporedi sa svakodnevnim šminkanjem? Da ni ne govorimo o tome koliko koži na vrućini prija da na sebi ima što manje proizvoda.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor