Pretraga

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu

Tekst: Manda Javorina

Foto: Stefan Burmazević

Nije tajna da je ovo leto prošlo drugačije nego što smo ga zamišljali. Ako ćemo iskreno, veći deo godine do sada nije baš išao po planu… Ipak, otkrila sam i neke veoma lepe nove stvari, a jedna od njih je svakako Salon 73 u Njegoševoj ulici.

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 1)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 2)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 3)

 

Radi se o kozmetičkom salonu koji je otvoren prošle godine, a iza kog stoji žena sa vrlo jasnom vizijom. Ana Lapčević završila je pravo i godinama radila u struci da bi pre izvesnog vremena poslušala svoju intuiciju, promenila poslovni kurs, te započela svoju sopstvenu priču prvenstveno iz ljubavi i autentične želje da sve ono što i sama želi pruži i drugim ljudima na jednom mestu. Ovde nećete naići na stvari koje nemaju svoje mesto u slagalici, bilo da se radi o preparatima (Biologique Recherche, Shellac, O.P.I. i Peclavus), izuzetno ljubaznom osoblju koje odlično radi svoj posao ili promišljenim i dobro tajmiranim tretmanima kao i enterijeru koji u velikoj meri doprinosi celom iskustvu.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 4)

 

Kada sam prvi put ušla u renovirani salonac na visokom prizemlju, bilo mi je jasno da se ne radi o nekom mestu koje je kao svako drugo. Meko svetlo i prozori sa lukovima kroz koje se vide hortenzije, topla boja drveta i prljavo-roze sofa pravljena po meri, elementi su koji čine sklop dostojan i dizajn rubrike. Osećaj je isti kroz ceo salon. Sobe u kojima se izvode tretmani opuštaju vas čim prođete kroz vrata, a tamo gde se izvode tretmani tela postoji i tuš kabina dostojna boutique hotela. Dakle, obrtaji vam se podešavaju na prijatnu frekvenciju i pre nego što neki konkretan tretman počne.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 5)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 6)

 

Ako dolazite prvi put i želite tretman lica, dočekaće vas Ana lično kako biste zajedno uradili analizu kože lica na Biologique Recherche Skin Instant Lab aparatu. Ovu kozmetiku koristim već neko vreme i rado sam isprobala tu opciju pošto uglavnom nije dostupna kod nas. Pregled je detaljan, a rezultati veoma precizni i upravo na osnovu njih sledi pravljenje individualnog protokola u koji spada preporučivanje tretmana, ali i kućne nege. Lepota ove vrste usluge jeste to što je napravljena posebno za svakog klijenta. Ona je antiteza generičkom pristupu i pri tom nudi razne opcije koje bi vam odgovarale i od kojih možete da birate. Rezultati ostaju u sistemu i dobijate ih na svoj mail, a analizu je idealno ponavljati svakih nekoliko meseci kako bi se pratio napredak ali i promene u stanju kože koje se neminovno odvijaju usled promena godišnjeg doba, hormonskog statusa, stresa, načina života i sličnih činioca.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 7)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 8)

 

Kad smo već kod stresa, moram da priznam da sam u trenutku kada sam otišla u Njegoševu 73 bila na rezervi baterija. Umesto u pravcu odmora, život mi se malo zakovitlao u drugom smeru pa i ja zajedno sa njim. Salon 73 pokazao se kao idealna protivteža i trenutak usporavanja. U svemu što nam se dešava nije uvek lako opustiti se, a kada se uzme u obzir da su nam mnoge aktivnosti poput odlaska u kozmetički salon sada čak i komplikacija, ovo je nemali zadatak koji je koncept Ane Lapčević položio sa najvišim ocenama.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 9)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 10)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 11)

 

Prostor je dovoljno velik, a raspored napravljen tako da je gužva mislena imenica. Sve mere predostrožnosti se strogo poštuju. Svo osoblje nosi maske, devojke koji izvode tretmane lica nose N95 maske, između vas i osoblja dok radite manikir nalazi se i fizička barijera u vidu providne pregrade. Radila sam i manikir i pedikir i mogu slobodno da vam kažem da sam sve vreme bila potpuno opuštena što mi se danas sve ređe dešava pogotovo na “nepoznatom terenu”. (Iskreno, od tog dana kad sam bila prvi put, Salon 73 mi više nije nepoznat teren).

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 12)

 

Za početak, Ana mi je pokazala sve mere koje se preduzimaju, što one epidemiološke što one u cilju redovnog održavanja higijene. Znam da ne zvuči preterano glamurozno ali kad mi neko kaze “autoklav” meni srce zaigra od radosti (za ovo posebno hvala mami patologu i pričama o hororima nesterilisanih makazica). Ukoliko ne znate o čemu je reč, autoklav je aparat u kom se sterilizacija instrumenata izvodi uz pomoć vodene pare pod pritiskom i koja je višestruko efikasnija i superiornija od suvog vazduha. Svi instrumenti koji se koriste u Salonu 73 prolaze ovu vrstu procesa sterilizacije nakon čega, u zatvorenim kesicama i sterilni, čekaju na upotrebu i otpakuju se tek na početku tretmana i to pred klijentom.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 13)

 

Ipak, manikir i pedikir su nešto što u mojoj knjizi pre spada u redovno održavanje nego istinsko uživanje i zaboravljanje stvarnosti. Znate na šta mislim? Više uživate u rezultatu nego u samom procesu turpijanja noktiju, zar ne? Da se ne lažemo, nikad nisam zaspala na manikiru ali zato je tretman lica viši nivo i upravo ono što mi je trebalo u tom trenutku. Nisam odabrala nikakvu dramatiku već, po Aninom savetu, tretman Soin Lissant koji je namenjen tankoj, dehidriranoj koži pod stresom. Telefon na off.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 14)

 

Bingo. Kako lice izgleda? Sjajno. Šta su mi tačno radili? Masirali, stavljali maske i serume. Koje? Ne znam ništa osim da su me rashladile ali znam da sam se opustila do granice sna i da sam posle sijala kao da sam bila na gorepomenutom i preskočenom odmoru. Kad vam neko kao ja, ko non-stop nešto ispituje i analizira, kaže da je toliko uživao da je saznavanje detalja tretmana ostavio za sledeći put, budite sigurni da je efekat meastralan. Ako još uvek ne razumete rečenicu “experience is the new luxury”, vreme je da zakažete svoj termin.

 

Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 15)
Salon 73: nova omiljena adresa u Beogradu (фото 16)

 

Salon 73 nalazi se u Beogradu na adresi Njegoševa 73. Više informacija pronađite na sajtu salon73.rs i zvaničnim Instagram i Facebook stranicama, a  svoj termin zakažite na 011 408 74 37.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor