Pretraga

Starenje kože je neminovno ali evo kako da usporite taj proces

Tekst: Manda Javorina

Svet kozmetike ume da bude vrlo zbunjujuće mesto u kom je nekad lakše držati se onoga što već znamo nego konstantno pratiti nove teorije. Ipak, kada pređete dvadeset i petu, zaista nije dovoljno oprati lice i naneti bilo kakav oblik hidratacije. Nakon tog vremena svaka koža zahteva po neki ekstra korak. Ako se ograničite samo na čišćenje i najosnovniju hidrataciju, propuštate čitav spektar benefita koje možete dobiti ako sebi ujutro i uveče posvetite svega koji minut više. Ali kako da znate koji je taj optimalan korak ekstra nege koji će dati najbolje rezultate? Jednostavno. Tako što ćemo taj odgovor dobiti od stručnjaka. Zato smo u pomoć pozvali dr Marijanu Krstičević, specijalistu dermatologije i mr ph Sonju Stojiljković, magistru farmacije. Poslušajte i pročitajte njihove savete, primeniti ih je veoma jednostavno, a koža će vam biti više nego zahvalna. 

Starenje kože je neminovno ali evo kako da usporite taj proces (фото 1)

mr ph Sonja Stojiljković

magistra farmacije

Koji sastojak treba da sadrži anti-ageing serum?

Poslednjih godina, serumi su zauzeli jako važnu ulogu u anti-ageing nezi. Hijaluronska kiselina je zlatni standard kada je u pitanju popunjavanje bora zato što su njeni efekti trenutni i zato što koža od nje dobija blistaviji izgled. Kada govorimo o tipu hijaluronske kiseline koji se koristi u kozmetici, da bi preparat bio kvalitetan i učinkovit ona treba da ima tačno određenu dužinu lanaca i da bude dobro inkorporirana u sam preparat. Upravo takav preparat jeste Vichy Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum.

Kome preporučujete Vichy LiftActiv H.A. Epidermic Filler serum?

Ovaj serum nadoknađuje 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline u koži i zato je pogodan za sve one koji žele da im koža ima puniji i zategnutiji izgled. Bore se trenutno popunjavaju, a taj efekat traje dosta dugo.

Vichy Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum je pogodan za upotrebu na svim tipovima kože, a posebno za osetljivu kožu zato što ne sadrži ni jedan od sastojaka koje bi takvu kožu mogli iritirati. Dermatološki je i oftalmološki testiran.

Starenje kože je neminovno ali evo kako da usporite taj proces (фото 2)

Dr Marijana Krstičević

specijalista dermatologije

Koji su učinci hijaluronske kiseline i da li su sve hijaluronske kiseline jednake?

Hijaluronska kiselina ima različita dejstva na kožu, a ta dejstva zavise od toga da li govorimo o ukrštenim hijaluronima koji se nalaze u filerima i nadoknađuju volumen koje lice gubi sa godinama ili pričamo o hijaluronskoj kiselini u kozmetičkim preparatima. Hijaluronska kiselina različite veličine molekula u dermokozmetici značajno utiče na stanje kože, njen sjaj i kvalitet. Ona privlači i zadržava vodu u epidermisu i tako dobijamo utisak sjajne zdrave kože.

Sa kojim sastojcima se hijaluronska kiselina sme kombinovati?

Hijaluronska kiselina se idealno kombinuje sa vitaminom C, peptidima kao i sa ostalim vitaminima i antioksidansima. Ona omogućava proizvodima da povećaju svoju učinkovitost na koži i da ispune svoj maksimalan potencijal. Zbog toga je veoma važno da su proizvodi koje koristite provereni i da su kombinacije u sastavu kozmetike adekvatno odabrane. C vitamin deluje na prociščavanje tena, uklanjanje flekica i prosvetljenje samog tena. Peptidi se danas smatraju novim eliksirom mladosti i u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom predstavljaju zaista dobitnu kombinaciju.

Da li je hijaluronska kiselina sigurna za osetljivu kožu?

Veoma je važno da proizvod bude testiran na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom. Uvek napominjem pacijentima da se ne igraju sa no name preparatima i ne prave sami kombinacije, jer posledice često mogu biti ozbiljne alergijske reakcije. Vichy Liftactiv H.A. Epidermic Filler serum spada u onu grupu proizvoda koji su testirani 4.000 puta na osetljivoj koži. Veoma je važno da su proizvodi bez alkohola i dodatih mirisa, posebno kada je reč o osetljivoj koži. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor