Pretraga

Učite od najboljih: Dr Barbara Sturm deli sa nama savete za negu kože

Učite od najboljih: Dr Barbara Sturm deli sa nama savete za negu kože

Tekst: BURO.


Jedna stvar koje od koje ćemo se teško odvići jesu stručnjaci koji svoje znanje nesebično dele sa nama, običnim smrtnicima. Nadamo se da nećemo ni morati - navukli smo se na savete koje vredi isprobati (i koji daju rezultate). Pored Marca Jacobsa koji je pronašao (još jedan) nov talenat, Alexander Wang je svojom Youtube serijom #WangFromHome o kojoj smo vam već pisali ulepšao vreme koje smo proveli u karantinu. Promena naslova nije ništa promenila u konceptu, a jedna od omiljenih epizoda je upravo ona u kojoj se pojavljuje Dr Barbara Sturm da sa nama podeli svoje savete o nezi kože i, nećete verovati, hidratantnoj maski za lice koju možete napraviti sami. Dr Sturm ekspertiza za praktično nula dolara? Pažljivo slušamo!

Učite od najboljih: Dr Barbara Sturm deli sa nama savete za negu kože (фото 1)
@drbarbarasturm

Ne bi trebalo nikoga da čudi što je prvi i najvažnija stavka na njenoj listi kvalitetan san, odmah posle njega su četkanje tela koje podstiče cirkulaciju, proizvodnju kolagena i neophodnu eksfolijaciju kože.

A maska? Zapravo je vrlo jednostavna i za nju su vam potrebna samo tri sastojka: avokado, kakao u prahu i manuka med (ipak se radi o Dr Sturm, nemojte se čuditi). Njena filozofija jeste da maske ne treba da isušuju već naprotiv, da hrane i neguju kožu, a u trenutnoj situaciji i maksimalno hidriraju (pogotovo ako provodite puno vremena pred ekranom). Evo kako da je napravite sami:

Korak 1

Izgnječite četvrtinu avokada, a ostatak iskoristite za gvakamole. “Avokado je odličan zato što sadrži neverovatno dobra ulja, ima protivupalno dejstvo i intenzivno hidrira.”

Učite od najboljih: Dr Barbara Sturm deli sa nama savete za negu kože (фото 2)
@drbarbarasturm

Korak 2

Dodajte kakao u prahu (vodite računa da bude vrsta koja nema dodatog šećera), dovoljno je malo manje od supene kašike. Kakao takođe ima protivupalno desjtvo i ublažava crvenilo i iritacije. Ukoliko nemate kakao, možete ga zameniti grčkim jogurtom.

Korak 3

Dodajte kašiku manuka meda i dobro sve izmešajte. Ukoliko nemate manuka med, koristite najkvalitetniji koji možete da nabavite.

Korak 4

Nanesite smesu na čistu kožu i ostavite je da daluje koliko god želite. Na kraju je isperite mlakom vodom. Ostaje vam samo da uživate u Dr. Strum sjajnoj koži.

Celu epizodu možete pogledati ovde.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar