Pretraga

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama

Tekst: BURO.

Ovi francuski brendovi (još uvek) nisu planetarno poznati, ali postoje mnogo razloga da ih upoznate. Osim što ih obožavaju beauty insajderi i Francuzi (a nekad se čini da se između ove dve reči može i staviti znak jednakosti), polako se probijaju i u ostatku sveta. Stavite ih na svoju listu, zajedno sa legendarnim apotekarskim brendovima koji nose oznaku Made in France i prvom prilikom - isprobajte!

AIME

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 1)

Wellness brend koji ne razdvaja zdravlje i izgled kože je već u prvoj godini postojanja u jednom momentu imao listu čekanja od 4.000 kupaca za svoje za suplemente. Aime je osnovala Mathilde Lacombe (njen drugi poduhvat je Birchbox) sa svojim poslovnim partnerom François Morrierom pre 3 godine i napravila bum Aime suplementima koji sadrže probiotike ali i druge stvari neophodne za zdravu sjajnu kožu, a koje nam u modernom svetu u kom živimo manjkaju ali i proizvodima za negu kože - da, tu su i serumi i kreme, čak i četkica za čišćenje jezika. Brend već ima čitavu legiju odanih pratilaca, a mi se upisujemo na listu. 


RESPIRE

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 2)

Zašto pratimo ovaj brend? Zato što nas je njegova osnivačica Justine Hutteau potpuno impresionirala: sa samo 25 godina napravila je i lansirala svoj kozmetički brend koji je odmah postao primećen kako na društvenim mrežama tako i na LinkedInu. Kako? Respire nudi izuzetno efikasne proizvode koji su napravljeni po receptima koji kao da su izašli iz sna svih onih koji se bore za očuvanje. Njihova najprodavanija stavka jeste uparvo dezodorans koji je od 99% prirodnih sastojaka, veganski je, proizveden etički u Francuskoj i reciklabilan. Dodajte na to da sada imaju i odličnu liniju za zaštitu od sunca i negu kože i jasno je da jedva čekamo da ih isprobamo.


D-LAB

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 3)

Fleur Phelipeau, zaljubljenica u kozmetiku, lansirala je D-LAB Nutricosmetics prošle godine sa idejom da je lepota odraz zdravlja, a da je za zdravlje potreban balans. Njen pristup jesu različiti suplementi koji se uzimaju pojedinačno ili čiji optimalan miks pravite po svojim potrebama (saveti se nalaze na njihovom sajtu), podeljeni su u tri osnovne grupe: za kosu, kožu i celo telo. Ovo je clean brend, posvećen očuvanju životne sredine čiji se proizvodi ne testiraju na životinjama i spadaju u grupu cruelty free.


CODAGE

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 4)

Julien i Amandine Azencott su brat i sestra odrasli u porodici lekara i farmaceuta i njihov pristup nezi kože ovo višestruko oslikava. Svoje serume smatraju "hranom za kožu", a osim onih univerzalnih prave i serume po meri kupca prilagođene posebnim potrebama svakog ponaosob. Sve se proizvodi u njihovoj laboratoriji i blizini Nice, a sve konsultacije možete dobiti i online preko njihovog sajta koji je za one koje vole skin care poput poslastičarnice u kojoj jednostavno ne znate šta prvo da odaberete.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor