Pretraga

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom

Tekst: BURO.

Da se mirisi i moda savršeno slažu već dobro znamo. Parfemi sa potpisima velikih modnih kuća su pravilo, a sada smo u fazi kada želimo te raskošne, predivne arome i u svom domu. Posle karantinskih dana svima nam je jasno da se ugodna atmosfera može postići i pravilnim izborom mirisa, ali više ne želimo one drogerijske, sintetičke. Naši domovi zaslužuju visokokvalitetne prirodne mirise, one koji donose dašak nostalgije, inspiraciju i pritajeni optimizam. Takođe, dešava se i to da parfumeri crpe inspiraciju iz savremene arhitekture. Moramo priznati da smo oduševljeni! Ako ste u našem timu, predstavljamo vam favorite ove sezone.

Aesop

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 1)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 2)

Brend Aesop je ovog leta lansirao parfem Rōzu koji je direktno inspirisan životom i radom francuske arhitektkinje i dizajnerke Charlotte Perriand. Posebno su bili nadahunuti njenim načelom da je dobar dizajn uslov za bolji život. Charlotte je jedna od najinovativnijih dizajnerki XX veka, a svoju karijeru počela je u Le Corbusier studiju. Tamo je kreirala komade nameštaja koji su postali kultni. Zatim je nekoliko godina provela u Japanu što je dodatno uticalo na njen pročišćen i jasan stil. Kako bi dočarali njen život ispunjen avanturama i različitim kulturama kroz jedan miris, Aesop je u pomoć pozvao parfumera Barnabe Filliona. Rōzu je fantastičan eksperiment kroz koji je pokušano da se karakter osobe zatvori u bočicu. Ukoliko ste fascinirani čarobnim svetom arhitekture i savremenog dizajna, definitivno isprobajte kako vam pristaje ovaj moderni miris.

Clean

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 3)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 4)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 5)

Clean je interesantan novi domaći brend na koji bi trebalo da obratite pažnju. Oni svoje proizvode opisuju kao aromaterapiju za kuću. Radi se o preparatima namenjenim čišćenju prostora koji su na green bazi, odnosno prirodni su, tako da dok čistite osećate najlepše kombinacije eteričnih ulja. Proizvodi su podeljni po prostorijama, kao i po materijalima koji se čiste, tako da uz njih lako možete istaći lepotu drveta, kamena, keramike, a da istovremeno izbegnete korišćenje (i udisanje) toksične hemije. Svi proizvodi su antibakterijski, fungicidni i viricidni.

José Bermúdez

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 6)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 7)

Meksički dizajner José Bermúdez osmislio je posebne držače i mirisne štapiće inspirisan formom aktivnog vulkana Fudži u Japanu. Komplet sadrži maleni bakari deo i zdelicu od cementa. Kako mirisno drvce gori i otpušta miris, ostaci padaju na tacnu koja se može skinuti i tako lako očistiti. Kompanija iz Meksika Más koja se bavi izradom cementnih objekata izrađuje kružne činije i to u crnoj i svetlosivoj nijansi. Savršen spoj promišljenog dizajna i mirisa koji opijaju!

Mad et Len

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 8)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 9)

Mad et Lan potpourri se ručno izrađuje u jednom planinskom seocu na francuskim Alpima. Radi se o neverovatnim kombinacijama sušenog cveća i bilja i to u obliku lava kamenja i smole. Ljubičice, eukaliptus, menta, zemlja hrast, samo su neke od nota koje se mogu osetiti. Sve to se pakuje u elegantne gvozdene činije, a njih izrađuju kovači koji su stalno zaposleni u toj kompaniji i to po staroj tradicionalnoj tehnici. Ako ste se pitali kako izgleda istinski rafinirani luksuz, sada imate odgovor na to pitanje.

Loewe

Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 10)
Veza između mode, aroma i vrhunskog dizajna je sve jača. Uselite ove fantastične nove mirise u svoj dom (фото 11)

Kada je dizajner Jonathan W. Anderson počeo da radi za kompaniju Loewe 2013. godine, poželeo je da doda novu dimenziju i kreira nastavke brenda. To je i učinio, sada 7 godina kasnije, njegova prva kolekcija mirisa za kuću je napokon lansirana! Dizajn je baziran na antičkoj grčkoj šolji koju je Anderson pronašao na jednoj aukciji. A što se mirisa tiče, oni su inspirisani prirodom: tu je 11 aroma kao što su cvekla, listovi paradajza, korijander, origano, orlovi nokti, kleka, sladić, čempres, marihuana… A sve to je kreirao u bliskoj saradnji sa Loewe perfumerkom Nuriom Cruelle. Must have!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor