Pretraga

Vodič za početnike: Kako da dobijete savršene obrve uz pomoć olovke

Tekst: BURO247.ru


vrste olovaka za obrve

OBIČNA

Klasična olovka za obrve sa drvenastim telom i rezačem. Drugi kraj često ima sunđerčić za bledanje ili četkicu.

KOJA SE SAMA ZAREZUJE

Olovka koju možete zavrtati i odvrtati u plastičnoj ambalaži čiji je princip sličan klasičnom karminu. Precizna je i tanka, veoma funkcionalna ali se i brže troši od obične. 

Vodič za početnike: Kako da dobijete savršene obrve uz pomoć olovke (фото 1)

Uz pomoć olovke za obrve možete dobiti i jako prirodan  i veoma naglašen izgled, u zavisnosti od toga koju jačinu pritiska koristite. Njom se lepo popunjavaju praznine i ona dobro prijanja na kožu što je čini veoma prilagodljivom. 

Vodič za početnike: Kako da dobijete savršene obrve uz pomoć olovke (фото 2)

Ukoliko želite da promenite oblik obrva, istaknete luk i učinite ih izražajnijim - koristite olovku. Puder i sunđersti aplikator daće izgled koji podseća na trajnu šminku, dok su ostale vrste prilagodljivije različitim efektima.

PUDERASTA OLOVKA

Radi se o minijaturnoj tubi koja na vrhu ima sunđerasti aplikator (i podseća na sjaj za usne). Odlična je za popunjavanje bojom ali njom ne možete iscrtati pojedinačne dlačice. 

SA ČETKICOM

Ovo pakovanje podseća na hajlajter sa četkicom na vrhu - aplikatorom koji je posebno osmišljen za lako iscrtavanje dlačica koje liče na prave pa su i rezultati koje daje veoma prirodni. 


KAKO DA ODABERETE OLOVKU ZA OBRVE

Bitne su dve stvari: boja vaših obrva i efekat koji želite da postignete

01

BRINETE

Potrebna vam je boja slična kosi, nikako drastično tamnija od nje. Ukoliko vam baš fali dubine i definicije, uz tu prirodnu nijansu dodajte i malo nijanse ebonosa i dobro izblendajte. 

02

CRNOKOSE

Ukoliko imate crnu kosu, onda ne treba da obrve uparujete sa njom ili ćete samo izgledati starije i umorno. Za optimalan efekat, odaberite boju koja je za 2-3 nijanse svetlija od kose. 

03

PLAVUŠE

Ovde je igra suprotna od one koju igraju crnke. Kako biste zadržali definiciju koje obrve daju licu, odaberite nijansu koja je malo tamnija od kose (a to je najčešće neutralna sivkasto-braon hladnog podtona).

04

RIĐOKOSE

Nemojte se plašiti toplih nijansi, boje lešnika, bakra, čak i meda, akcentovaće vaše obrve na pravi način tako da ostanu u harmoniji sa vašom kosom.

05

SEDA KOSA

Nema potrebe da tražite "sivu" olovku za obrve (ona realno ni ne postoji), već odaberite taupe nijansu - sivkasto braon boju neutralnog podtona (nikad toplog!). Ona neće biti u sukobu sa hladnom nijansom kose, a daće definiciju obrvama i celom licu.

06

FARBANA KOSA

Ovde je glavno pitanje zapravo koliko se boja u koju farbate kosu razlikuje od vaše prirodne. Ukoliko je razlika zaista velika, njabolji put jeste da ofarbate i obrve, a zatim pratite gorenavedene savete. Ukoliko je boja bliska vašoj priodnoj, ostavite obrve onakvim kakve jesu.


KAKO DA OBLIKUJETE OBRVE OLOVKOM

U 5 jednostavnih koraka

01

Iščetkajte obrve četkicom i odredite oblik koji želite da dobijete.

02

Počnite sa iscrtavanjem od najviše tačke obrva, odnosno vrha luka, to će im dati dodatnu izražajnost. 

03

Zatim pređite na spoljni deo obrva i budite lake ruke. Boja ovde ne treba da bude prejaka, a sama obrva treba da se završi otprilike u visini spoljnog ugla oka.

04

Kratkim potezima, u smeru rasta dlačica, dodajte malo boje u prednjem delu obrva, počnite od samog početka obrva, tamo gde su i dlačice najgušće.

05

Iščetkajte obrve u željenom smeru i fiksirajte gelom za obrve ukoliko je potrebno.

Vodič za početnike: Kako da dobijete savršene obrve uz pomoć olovke (фото 3)

BURO. FAVORITI


Ovaj članak je prvi put objavljen na buro247.ru

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor