Pretraga

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici

Tekst: Manda Javorina

Foto: Vanja Milićević

Obožavam svoj posao. Jedan od (mnogih) razloga jeste i taj da imam priliku da isprobavam stvari pre ostalih. Pošto lepa iskustva volim da delim, najuzbudljivije novitete podelila sam sa Miroslavom i to po naučnoj osnovi: ona je bila na suncu i, iako znam da je oprezna, treba neutralisati njegove eventualne posledice i oporaviti kožu; ja sam bila u gradu i trebalo bi da koži pomognem u dnevnoj borbi sa zagađenjem i naravno suncem. Dakle, nove ampule sa kompleksima aktivnih sastojaka iz Vichy linije Liftactiv Specialist su kao stvorene za nas dve: glikolna kiselina plus vitamin C za jednu, peptidi i vitamin C za drugu (obe kombinacije sadrže i Vichy vulkansku vodu i hijaluronsku kiselinu).  

Koristile smo ih oko mesec dana i sada iz prve ruke možemo da vam kažemo da zaslužuju da se nađu na vašim policama. Evo i zašto.

Miroslava Damjanović

ko-osnivačica platforme BURO. Adria

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 1)

Verujem da bez nege nema ništa i da je ona osnova svega. Ne šminkam se često ali zato svojoj koži uvek posvećujem pažnje i vremena koliko mogu. Ovo za mene ne znači sate i sate provedene po salonima i klinikama već redovne i efikasne tretmane uz odabir kvalitetnih preparata koje koristim kod kuće. Smatram da petnaest minuta svaki dan daje bolje rezultate nego bilo šta drugo i da se, kada je lice u pitanju, ne isplati biti kampanjac.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 2)

Probala sam i zavolela Vichy Liftactiv Collagen Specialist kremu i kada mi je Manda javila da smo dobili na testiranje ampule iz iste linije, odmah sam pristala. Pošto sam veći deo leta provela na moru, dogovorile smo se da isprobam noćnu negu koja vraća blistavost koži i uklanja hiperpigmentacije.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 3)

Do sada nisam koristila glikolnu kiselinu, a kada uvodim neki novi sastojak u meni se mešaju i uzbuđenje i malčice straha pa onda svaki dan proveravam da li vidim neke promene. Ono što sam primetila gotovo odmah jeste da mi je koža postala svilenkastija na dodir i malo sjajnija.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 4)

Sam ritual nanošenja mi se posebno dopao. Otvoriš, staviš aplikator koji olakšava doziranje i to je to. Lagana masaža lica je odličan dodatak rutini i ne zahteva puno vremena niti komplikovane tehnike, a zaista vremenom daje vidljive rezultate (osim što trenutno prija). Nakon praktično mesec dana, mogu da vam kažem da se ne sećam svoje rutine bez nje i da jako lako navići se.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 5)

Na duže staze, priznajem da sam se malo pribojavala kako će mi koža odreagovati na visoke koncentracije aktivnih suspstanci poput glikolne kiseline i vitamina C, ali brinula sam bez razloga. Naravno, redovno sam preko dana koristila negu sa zaštitnim faktorom, kako je i naznačeno na deklaraciji. Pored subjektivnog lepog osećaja, sada jasno vidim da mi koža sija na najbolji mogući način. Razmišljam se da za jedno mesec dana probam i Peptide-C ampule, u kombinaciji sa kremom koju već koristim, razume se.

Manda Javorina

modna i beauty urednica

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 6)

Neka od najbolje kozmetike završi na mom stolu i to je uvek razlog za radost. Iako volim i da podelim ono što treba oceniti sa ljudima koje volim, ovaj put jedan proizvod sam zadržala i za sebe: Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C ampulama nisam mogla da odolim.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 7)

Za početak, mnogo volim kozmetiku u monodozama. Volim teksture koje su lagane i podsećaju na serume, sviđa mi se što je preparat uvek svež i što ne sadrži konzervanse, obožavam to što ne sadrži parfeme. Ovo sve su ipak sporedne atrakcije: preparati u ampulama su vrlo jakih koncentracija što znači da daju rezultate. I kakve rezultate sam dobila?

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 8)

Kao deo dnevne nege, ove ampule su se pokazale odličnim za leto (počela sam sa upotrebom u avgustu). Leto mi je uvek pomalo problematično zbog toga što rigorozno koristim SPF 50 čak i kad je oblačno, a on često ima težu teksturu od kreme i kada je toplo to ostavlja malo mesta za druge proizvode. Zato sam sebi izmislila sledeći redosled: Vichy Peptide-C ampula, plus lagana hidratacija u vidu hidratacijskog boostera i SPF na kraju. Više nego dovoljno.

Zbog čega Vichy Liftactiv Specialist ampule zaslužuju da se nađu na vašoj polici (фото 9)

Pošto sam leto provela u gradu, bila sam stalno izložena svim njegovim negativnim stranama, a zagađenje je na prvom mestu. Vichy Liftaciv Specialist Peptide-C ampule sadrže kombinaciju sastojaka koji se aktivno bore upravo protiv toga: vitamin C je antioksidans i smanjuje posledice oksidativnog stresa, peptidi boostuju kolagen i kožu čine otpornijom, dok Vichy vulkanska voda značajno povećava aktivnost katalaze (enzima koji štiti ćelije od UV zraka) i pomaže u održavanju stabilnog nivoa pH. Ovo sve sjajno zvuči na papiru i u praksi izgleda ovako: osećaj na koži je izuzetno prijatan, ona je glatka i sjajna (efekat se samo pojačava vremenom), sitne linije i bore se polako ublažavaju onako kao kada je koža lepo hidrirana, a vi naspavani.

Planiram da nastavim, kad zahladi i počne grejanje, samo ću dodati i kremu preko.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor