Pretraga

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca

Tekst: Manda Javorina

Foto: Stefan Burmazević

U meni se bore dve Mande. Jedna koja želi jednostavnu no-nonsense rutinu koja daje rezultate i kojoj se može verovati bez razmišljanja i druga koja želi da proba sve. Ali zaista S.V.E. Ova druga Manda suvereno je vladala godinama ali danas dominira samo povremeno i to najčešće po pitanju proizvoda za kosu (valjda zato što sam svoju skin care rutinu ipak definisala i odstupam samo povremeno). Nekada se desi da se ove dve Mande pomire u jednu. To su oni retki i svetli trenuci kad pronađem nešto potpuno novo ali što savršeno radi. Moja najbolja drugarica (koja još uvek nije podeljena ličnost već revnosno isprobava i gomila) i ja ovo nazivamo “iščekivanjem čuda”.

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca (фото 1)

Isprobala sam svašta. Ne zato što sam beauty urednica, pre će biti da je obrnuto. Brend Alterna sam prvi put videla davno, kada se Sephora otvorila na Via del Corso u Rimu. Bili su to dani kada smo gorepomenuta drugarica i ja bar jednom nedeljno odlazile na tu adresu. Kako god to odavde zvučalo, Italija nije baš uvek bila u prvim redovima kada je kozmetika u pitanju pogotovo ona koja nije evropska i Sephora je bila jedino mesto na kom su se mogli videti neprekidni redovi hajpovanih brendova. Osim što Alterna nije bila hajpovana. Probala sam je gotovo slučajno, tako što sam uz neku drugu kupovinu dobila uzorak. Iskreno, nisam znala baš šta da očekujem, viđala sam njihov niz jednakih bočica poprilično “jakih cena” ali nisam umela da ih smestim u kontekst. A onda sam probala šampon i pakovanje. Kosa mi je tada bila farbana i poprilično suva (rimska voda nije nimalo poboljšavala situaciju) i anti-frizz everything mi je uvek bilo prioritet. Realno, Alterna šampon i balzam su se vrlo brzo našli na mojoj polici u punoj veličini sve sa anti-frizz uljem koje sam koristila i na mokroj i na suvoj kosi.

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca (фото 2)

Alterna je jedan od mojih prvih susreta sa luksuznom prirodnom kozmetikom i potpuno me je ubedila da “prirodno” ne isključuje prefinjenost ili trenutnu učinkovitost. Inspirisan naukom koja stoji iza kozmetike za negu kože, ovaj brend pravi isključivo proizvode koji ne sadrže štetne aditive i hemikalije ali zadržavaju profesionalni kvalitet. Uz njih nema potrebe da pravite kompromise. Lepo smo se družili Alterna i ja, a onda sam se vratila u Srbiju i ponekad donosila gorepomenuto ulje - ako ste nekada probali da dovlačite šampone avionom jasno vam je zašto.

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca (фото 3)

Nedavno sam videla da je brend dostupan i kod nas. Malko me je sramota da ovo priznam ali nisam to čak ni otkrila sama već me je koleginica pitala da li sam nekad čula za njih, frizer joj je preporučio jedan od šampona “koji joj je odličan”. Znam, kako da ne znam? Kupila GDE? U nekoliko minuta već sam bila na njihovom zvaničnom sajtu i skrolovala. Kosa mi se od kada sam ih poslednji put koristila promenila: em što više nije farbana em što joj, da se ne lažemo, neće na odmet biti ni anti-age nega. Dakle, izbor je bez mnogo dileme pao na liniju Caviar Moisture. Šampon? Check! Balzam? Pakovanje? Check & check! I, naravno, Anti-Frizz ulje zato što se neke stvari ipak ne menjaju. 

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca (фото 4)

Kosu ne perem svaki dan već dva do tri puta nedeljno. Šampon Replenishing Moisture koristim stalno, a masku svaki drugi put, naizmenično sa balzamom. Anti-frizz ulje stavljam svaki dan.

Cela Caviar Anti-Age kolekcija formulisana je bez sulfata i tako da se bori protiv svih uzroka koji izazivaju starenje - hemije, agresivnih uticaja spoljne sredine i prirodnih procesa u organizmu - a sadrži legit kavijar. Ne podnosim da ga jedem ali odlično znam da je jako dobar izvor Omega 3 masnih kiselina koje su odlične i za kosu zato što je neguju i hrane. Potpuno logično kada znam da je koncept iza Alterna principa inspirisan naukom koja je usmerena na negu kože i koja se sada primenjuje i u proizvodima za negu kose i stilizovanje. Alterna sadrži isti onaj kavijar koji se koristi u La Prairie preparatima.

Već nakon jedne upotrebe primetila sam razliku. Iskreno, o kozmetičkim proizvodima ne volim da pišem dok ih ne upotrebljavam barem mesec dana, ali Alterna je brend koji poznajem. Kosa mi je mekša i svilenkastija, kovrdže lepo definisane (mislim da tu na scenu stupa i anti-firzz ulje za koje na sajtu piše da je protiv kovrdžanja ali je u stvari protiv naelektrisane porozne kose koja poludi kada je vlaga u vazduhu), a koža glave ne reaguje iritacijom koja mi je zaista čest problem. Dok mi još vreme dozvoljava, kosu ne sušim fenom već prirodno (da, čak i u oktobru) ali jedva čekam da se isfeniram da vidim kako će izgledati. Očekujem mega sjaj.

Ovaj luksuzni brend za negu kose je najbolja stvar koju smo probali ovog meseca (фото 5)

Mnogo sam zadovoljna ovom linijom ali ona druga Manda koja sve mora da proba jednostavno zahteva da isprobam još neku i, naravno, još proizvoda. Prvi na listi mi je intenzivan tretman za hidrataciju pre pranja Caviar Moisture Intense Oil Creme i Kavijar CC Creme za „kompletnu korekciju“ koji se ne ispira, čisto da vidim kakav efekat ću dobiti. U svakom slučaju, nemojte me slepo slušati. Ukoliko imate kosu poput moje koja je gusta, prirodno suva i duga probajte isto što i ja ali ako to nije slučaj, potražite odgovor na svoje zahteve na Alterna društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu. Tu su linija i proizvodi namenjeni nezi  tanke kose i dodatnom volumenu, zatim nezi farbane kose i očuvanju boje, posebna linija namenjena plavoj kosi  kao i veliki broj proizvoda za stilizovanje. Sve ovo u varijaciji na anti-age temu je sa oznakom Caviar. Ja sam svoje proizvode odabrala sama, ali Alterna je brend profesionalnog kvaliteta koji se u Srbiji, pored sajta, prodaje isključivo u ekskluzivnim frizerskim salonima. Takav sistem je potpuno odgovarajući pošto nije zgoreg da preporuku dobijete od profesionalaca.

Za sada kod nas postoji ukupno šest salona Salon Voja, Salon Linea, Kristal Beauty, D&D Style Bor, Zsuzsahair i Salon Sabina. koji pripadaju Alterna porodici, zaputite se u najbliži i probajte ih!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor