Pretraga

Sjajna braon kosa je prvi beauty trend 2022.

Sjajna braon kosa je prvi beauty trend 2022.

Tekst: BURO.

U poslednje vreme čini se da su se plavuše - ili bar one koje nisu baš platinaste - tajno sastale i odlučile da prestanu da posvetljuju kosu. Da li se ovaj (zoom?) planetarni sastanak odigrao nakon toga što je Hailey Bieber javno izjavila da "više ne želim da se farbam" ili ne, teško da ćemo saznati ali bilo kako bilo, smeđa boja kose postala je boja sezone. U svim svojim oblicima.

Tu su, naravno, one svetlosmeđe nijanse rezervisane za gorepomenute bivše plavuše koje su se istina usudile na ovaj koraka ali veliko je pitanje koliko dugo će se zadržati na brineta teritoriji. Zatim varijacije na temu Francuskinja sa (uvek) nešto svetlijim krajevima ali i one duboke, tamne dramatične boje koje nas u sekundi asociraju na lepotice kao što su Monica Bellucci i Penelope Cruz.

Koja god da vam posluži za inspiraciju, treba da znate nekoliko stvari: smeđa kosa je lepo samo i samo ako je zdrava, sjajna i presijava se. Zatim, najvažnije je da sama nijansa pristaje vašoj koži i njenom podtonu. Ako ste jako bledi izbjegavajte hladne i (pre)tamne nijanse koje mogu dati sivi ton licu i odlučite se za nešto toplije i svetlije smeđe tonove smeđe. Žene s maslinastom puti najbolje izgledaju sa dubokim nijansama koje će im savršeno ići uz lice. 

Na kraju, iako je lakša za održavanje od plave, smeđa kosa takođe zahteva intenzivnu negu - pogotovo ukoliko ste se prefarbali iz plave. Prelivi i gloss tretmani u salonu ali i posebni proizvodi namenjeni brinetama za kućnu negu, od šampona za očuvanje boje, preko maski koje blago toniraju pa sve do preparata za zaštitu i hidrataciju.

Ovo su naši favoriti:

Sjajna braon kosa je prvi beauty trend 2022. (фото 13)

COLORFRESH MASK CHOCOLATE TOUCH, WELLA PROFESSIONALS (U SALONIMA)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor