Pretraga

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica

Tekst: BURO.

Vi ste, možda, ovih dana super odmorni ali posle nekoliko nedelja mini žurki, spontanih dnevnih izlazaka i prazničnih večera - davno smo prestali da brojimo - vaša koža je sigurno vrlo, vrlo umorna. Šteta bi bilo da 2020. započnemo kukanjem pred ogledalom nad svojim otečenim i dehidriranim licem i zato pružite svojoj koži malo ljubavi, nije ni teško ni komplikovano (i pijte vodu!). Potrebno je samo šest koraka da stvari obrnete u svoju korist, zahvalićete nam se kasnije.

1

Čišćenje

Ok, verujemo vam da niste legli sa šminkom na licu (ako jeste, imamo pomoć i za to, samo obećajte da nećete nikad više) ali čišćenje je ključno za vraćanje kože u ravnotežu. Odstranite sve eventualne ostatke nečistoće od sinoć hranljivim sredstvom koje ne sadrži sapun i ne isušuje kožu. Mleko za čišćenje ili hidratantna micelarna voda sa dodatim elementima aromaterapije su idealan izbor. Probajte Aroma Cleanse micelarnu vodu od Décleora.  

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 1)
1.794 din. za 200ml

2

Masaža

Kada se pogledate u ogledalo i primetite da ste otečeni, vreme je za masažu. Roleri ili gua ša tehnika su najbolji način da kod kuće sprovedete tretman limfne drenaže i izvajate lice. Iako neki tvrde da se masaža može izvesti isključivo napravama od poludragog kamena ili metala sa mikrostrujama, realno, mogu da vam posluže i kašike ohlađene u frižideru, kao i prsti. Masirajte lice u smeru od sredine ka spoljnim delovima i uvek pokretima (blago) na gore. Probajte roler za lice od žada, Cala (Alexandar Cosmetics).  

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 2)
2.400 din.

3

Piling

Odmah nakon masaže nanesite masku sa blagim eksfolijatorom. Pratite uputstva, naravno, ali nemojte je držati na licu duže od petnaestak minuta. Ova vrsta maske izigrava mini tretman tako što skida izumrli površinski deo kože, uklanja suve delove i ublažava depigmentaciju, a istovremeno omogućava koži da maksimalo upije sve aktivne sastojke koje ćete naneti na nju u sledećem koraku. Probajte Pineapple Papaya Facial Scrub od Kiehl'sa.  

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 3)
3.490 din.

4

Dodajte vlagu

Kada isperete masku, dodajte licu još jednu dozu vlage koja mu fali hidratantnim sprejom ili esencijom. Ne samo da će vam dati lep osećaj svežine nego će i obnoviti nivo vlage i pomoći koži da ponovo uspostavi poremećenu ravnotežu. Probajte Molecular Spray Hyaluronic Acid od Collistara.  

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 4)
2.590 din.

5

Smanjite otok oko očiju

Ruku na srce, razlog otečenim očima uopšte ne mora da bude kasni provod - mnogi od nas se bude sa ovim nenadanim “poklonom” i nakon preporučenih osam sati spavanja. Za smanjenje otoka, najbolje su maske za zonu oko oka koje imaju anti-age sastojke kao i one protiv zadržavanja vode. Dobar lek za prvu pomoć su i ohlađene kesice čaja od kamilice - nakon što ste napravili čaj i ohladili ih, držite ih na očima desetak minuta. Probajte Benefiance Pure Retinol masku za oči od Shiseida. 

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 5)
10.090 din.

6

Intenzivna hidratacija

Maska koja nadomešta izgubljenu vlagu je obavezna. Tražite u njoj sastojke koji privlače i zadržavaju vlagu kao što je hijaluronska kiselina ali i one koji pomažu očuvanje prirodne zaštitne barijere kože poput peptida i nijacinamida. Nakon maske nanesite kremu. Ovako ćete sačuvati kožu od isušivanja čak i po hladnom zimskom vetru. Probajte Hyaluron-filler sheet maske za lice od Eucerina.  

6 koraka koji brišu znake noćnog provoda sa lica (фото 6)
1.800 za 4 kom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor