Pretraga

Da li nam je stvarno potrebna posebna krema samo za regiju oko očiju?

Da li nam je stvarno potrebna posebna krema samo za regiju oko očiju?

Tekst: BURO.

Večita dilema: da i nam je posebna krema/gel/serum za negu oko očiju zaista potreban ili ne?

Kratak i jasan odgovor na ovo pitanje glasi: krema za regiju oko očiju nije apsolutno neophodna u životu. Sa druge strane, mnoge stvari koje to isto tako nisu nam isti taj život čine mnogo lepšim, zar ne?

Evo razloga zbog kojih možete imati koristi ukoliko u svoju rutinu nege uključite i kremu za kožu oko očiju.

oči i koža oko njih su nežan deo lica

Iako svakako možete da se vodite devizom "šta mi je dovoljno dobro za lice, biće mi dovoljno dobro i oko očiju" postoje situacije u kojim se ne slažemo uvek i do kraja. Nisu svi proizvodi napravljeni na isti način, niti sa ciljem da reše iste problme, a okoločna regija je izuzetno nežna i osetljiva.

Anatomski gledano, sama koža oko oka je dosta tanja od one na ostatku lica. njena debljina iznosi oko 0.5 mm, dok je ostatak debeo od 2 do 4 mm. ovo u praksi znači da svi proizvodi koji sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka vrlo lako mogu da je iziritiraju.

Rešenje za problem iritacija? Upotreba oftalmološki testiranih namenskih proizvoda umesto onoga što koristite na ostatku lica. Može da se desi da vama konkretno ne smetaju jače formulacije i u blizini oka (srećnici) i tom slučaju je korišćenje kreme za kožu oko očiju iskljuvo stvar toga da li vam se više sviđa ili ne.

SPF može da naškodi (očima, ne vama)

Kad smo već kod osetljivosti, da li vam se ikad desilo da dok pokušavate da se zaštite od jedne pošasti (preterano jakih sunčevih zraka) slučajno završite sa drugom, u datom trenutku možda i još neprijatnijom? Oči koje suze i crvene se u kontaktu sa kremama koje imaju zaštitni faktor su veoma česta stvar. Ukoliko je ovo i vaš problem, znajte da postoji rešenje. 

Koje? Pogodili ste - krema za kožu oko očiju i to ona posebno formulisana sa SPF-om koju ćete koristiti preko dana. Tako će i oči i koža oko njih biti zaštićeni i negovani.

odlična je baza za šminku

Da se podsetimo jedne ultra zabavne stvari (not): koža ispod očiju je posebno suva što zna da dovede i do toga da se šminka neravnomerno blenda ili ne traje onako kako bi trebalo. Ako vam je ovaj scenario isuviše dobro poznat, vreme je da dodate kremu za oko očiju u svoju rutinu i pripremu lica za šminku. Vodite računa o tome da ne bude masna, već potražite kremastije teksture 

Savet: Hranljive kreme za kožu oko očiju posebno su važne ukoliko koristite šminku puderastih i kamenih tekstura zato što sprečavaju isušivanje kože zbog šminke.

na očima se prvo vide znaci starenja

Starenje je prirodno i svakako nije nešto čega treba da se stidimo i borimo p svaku (preveliku) cenu ali nema ničeg lošeg u tome da preduzmemo neke preventivne mere, zar ne? Upravo deo lica na koji treba prvo obraćati paćnju jeste onaj oko očiju pošto tanka i suva koža prvo pokazuje danak koji uzimaju vreme i agresivni uticaji okoline.

Pored toga, upravo je ovo deo lica koji najviše pokrećemo: trepćemo, čkiljimo i gledamo na sve strane, smejemo se i šta sve ne. Kada se spoje ove dve stvari, dobija se brzi recept za preuranjene bore. Iako su smejlice pokazatelj neki lepih životnih stvari, druge vrste bora oko očiju kao ni pigmentacijske fleke isu nam baš toliko drage.

Zato nije zgoreg upotrebljavati kremu ili serum koji targetira ove probleme ali je formulisan tako da ne irtitira nežnu kožu oko očiju.

čisto uživanje

Ok, na prvi pogled ovo zaista ne deluje kao validan, pogotovo ne naučni argument ALI. Voditi računa o svojoj koži (i sebi u celini) odavno se više ne odnosi samo na to koje aktivne sastojke držite u kupatilu. Sama rutina, odvojeno vreme za sebe, proces u kom se uživa i koji predstavlja pauzu u danu takođe nam čine dobro. 

Dakle, da ponovimo: možete se držati toga da vam jedna krema i za lice i za oko očiju sasvim odgovara i "radi posao" ali nadamo se da smo vas ubedili da ove kreme imju svojih zaista dobrih strana. Pronašite onu koja vam zaista odgovara.


BURO. izbor

Da li nam je stvarno potrebna posebna krema samo za regiju oko očiju? (фото 6)

MOISTURIZING EYE BOMB, BELIF (SEPHORA)

Da li nam je stvarno potrebna posebna krema samo za regiju oko očiju? (фото 9)

HYDRATING EYE CREAM, BOBBI BROWN, (FABU SPOT)

Da li nam je stvarno potrebna posebna krema samo za regiju oko očiju? (фото 10)

THE EYE CONCENTRATE, LA MER (FABU SPOT)


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor