Pretraga

Kako da postignete porcelanski ten

Iako je mat koža jedan od glavnih beauty trendova za jesen/zimu 2019, šminkeri se ne žure da tenu ubiju baš svaku trunku sjaja. Zlatna sredina je upravo porcelanski ten, koža koja izgleda kao da je polirana i koja se umereno i prirodno presijava.

Tekst: Manda Javorina


Korak 1
Korak 1

Lice prvo treba da očistite proizvodom koji čisti i skuplja pore: gelom, maskom ili penom. Zatim tonirajte kožu, nanesite serum i umasirajte hidrantnu kremu. Dobro hidrirana koža je ključna za postizanje porcelanskog efekta.

 

 

 

Korak 2
Korak 2

Nanesite prajmer koji sadrži sitne čestice koje reflektuju svetlost. Klonite se očiglednog sedefastog sjaja, suptilnost je presudna za ovaj look.  Ukoliko imate proširene pore, odaberite prajmer koji sadrži dimeticon i koji će kožu učiniti glatkijom.

 

 

 

Korak 3
Korak 3

Od proizvoda za teniranje, porcelanski efekat daju laki tečni puderi, bb i cc kreme. Slobodno ih nanesite onom tehnikom na koju ste navikli i kojom ste ovladali - prstima, četkom ili blenderom - dok god ih dobro blendirate, nećete pogrešiti.

 

 

 

 

Korak 4
Korak 4

Našpricajte termalnu vodu ili hidrolat (cvetnu vodicu) preko proizvoda za teniranje. Vodite računa o tome da odaljite sprej od lica tridesetak centimetara kako bi se ravnomerno raspršio. Pažljivo je utapkajte sunđerom da bi se upio višak tečnosti. 

 

 

 

Korak 5
Korak 5

Za fiksiranje vam je potreban providan puder u prahu sa reflektujućim česticama. Nema potrebe da ga nanosite na celo lice, već samo oko nosa i usta, između obrva i malo na vrh jagodične kosti. Ovako ćete dobiti željeni "blur" efekat.

 

 

1 / 5

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor