Pretraga

Maske za lice mogu biti još delotvornije ako pratite ove savete

Maske za lice mogu biti još delotvornije ako pratite ove savete

Tekst: Manda Javorina

Nadam se da su i vama maske nezaobilazan korak rutine. Nevezano za to da li ih koristite svaki dan (što je u godini koja je ostala iza nas bilo lakše za izvesti nego ranije), dva puta ili jednom nedeljno - najbitnije je da ih koristite redovno i da targetuju ono što fali vašoj koži u određeno doba godine. Dobro odabrana maska je najbrži put do lepše kože ali da li se samo nanošenjem na čistu kožu maksimalno iskorišćavaju svi njeni benefiti? Iskreno, ne. Evo nekoliko trikova uz koje ćete svaku masku pretvoriti u pravi mini spa bez posebnog dodavanja vremena.

Maske za lice mogu biti još delotvornije ako pratite ove savete (фото 1)

Eksfolijacija pre maske

Mnogi rade piling i stavljaju maske odvojenim danima ali zapravo je kombinacija ova dva, ta koja daje maksimalne rezultate - kada se uklone izumrle ćelije sa kože, aktivni sastojci brže i učinkovitije prodiru u nju. Ipak, ukoliko koristite hemijske eksfolijatore, pažljivo pročitajte listu sastojaka i po njima napravite kombinaciju sa maskom kako ne biste došli u situaciju da jedni druge neutrališu ili, gore, u kombinaciji dovedu do iritacije.

Igrajte u slojevima

Posle eksfolijacije, a pre maske, nanesite svoj omiljeni serum (koji nije na bazi ulja), na primer sa hijaluronskom kiselinom koja je najneutralniji sastojak. Opet, kada su aktivni sastojci u pitanju pazite na njihove kombinacije. Ovo posebno važi za sheet maske sa kojima ćete, na ovaj način, dobiti maksimalan efekat u istom vremenu.

Maske za lice mogu biti još delotvornije ako pratite ove savete (фото 2)

Dodajte masažu

Bilo da koristite sheet maske, one na bazi ulja, gel ili kremaste (praktično sve teksture osim onih koje treba da se stvrdnu), masaža rolerima ili gua ša je idealna dopuna. Na taj način se sastojci maske utiskuju dublje u kožu, lice se konturira i relaksira, uklanja se višak tečnosti. Dobro pazite u kom smeru povlačite roler - nije svejedno - on mora uvek da ide na gore i od sredine ka spoljnom delu lica. Pokreti napred-nazad nisu preporučljivi. Za dodatni boost, roler ili gua ša ostavite koji minut u frižideru pre upotrebe.

Toplo i hladno

Ohlađena maska ili roler automatski smanjuju otečenost i zatežu kožu. Sa druge strane, svaka toplota opušta i samim tim ublažava bore nastale od umora i napetosti. I jedno i drugo na svoj način ubrzavaju cirkulaciju i vraćaju sjaj i rozikastu boju licu. Dakle, u frižideru čuvajte maske za oči, a sheet masku za lice možete na kratko držati pod mlakom vodom kako bi se ugrejala. Ukoliko ste skloni pucanju kapilara, izbegavajte zagrevanje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor