Pretraga

Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate

Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate

Da li znate koji su?

Tekst: BURO.


Da, korektori su iz raja izašli. Da, mogu da zamene i puder ako volite prirodan efakat i laku pokrivenost i, naravno, ako znate kako da ih nanesete. Ne, apsolutno nisu svi jednaki, a najviše se razlikuju po tome za šta želite da ih upotrebite. Po čemu? Po svemu: boji i nijansi ali i po načinu nanošenja, pokretima i aplikatorima. Isprobajte naše savete za prikrivanje podočnjaka, crvenila i fleka i bubuljica i nemojte se čuditi ako uskoro budete koristili više korektora nego pudera, pogotovo u toplijim danima.

Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 1)

Podočnjaci i tamni krugovi

Kada pokrivamo tamne podočnjake, manje je više. Pošto se pokriva veća površina, počnite sa manjom količinom i tankim slojem prizvoda na koji ćete posle dodati još (malo) tamo gde je potrebno u zavisnosti od toga koliko vam je koža tamna.

Počnite od unutrašnjeg ugla oka, tačnije od suznog kanala i lakim dužim i slobodnim potezima nanesite korektor ispod celog oka sve do slepoočnica, a zatim blendajte beauty blenderom (za posebno dugotrajne rezultate neka bude vlažan). Ukoliko i dalje postoje manje površine koje su tamnije, drugi sloj korektora nanesite samo na njih, malom četkom.

Probajte nijansu koja je minimalno svetlija od tečnog pudera koji koristite ili neku koja ima ton breskve koji će neutralisati tamne krugove.

Crvenilo i fleke

Mesta na kojima se obično pojavljuje crvenilo su predeo oko nosa, usta, brade i ponekad oko očiju. U slučaju crvenila, uzmite nijansu korektora koja savršeno odgovara vašem puderu ili bilo kom drugom proizvodu koji koristite za teniranje. Najbolju nijansu korektora za pokrivanje crvenila pronaćićete ako je isprobate na unutrašnjoj strani zgloba. To je mesto koje je retko kad izloženo suncu i samim tim je i nijansa kože na njemu najpribližnija vašoj prirodnoj boji lica.

Slobodnim lakim potezima počnite u predelu oko uglova usana, zatim idite “na gore” oko nosa i sve do uglova očiju. Za blendanje koristite malu četku, a zatim i vlažan sunđer kojim ćete upiti eventualan višak boje. Na kraju pređite velikom četkom i puderom za setovanje.

Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 2)

Bubuljice

Pre ili kansije, svako od nas dođe u situaciju da pokriva bubuljicu ili po neku pigmentacijsku fleku. Prirodne pegice, što se nas tiče, treba pustiti da nesmetano sijaju. Za početak, pokvasite sunđerasti aplikator - to će pomoći da bolje kontolišete količinu proizvoda (površina na koju ga nanosite je mala).

Slobodno izaberite nijansu korektora koja je malo tamnija od proizvoda za teniranje pošto će se na taj način savršeno uklopiti (svetlije nijanse, ponavljamo, rezervisane su za tamne kolutove).

Nanesite korektor što preciznije na samu bubuljicu ili fleku koju pokrivate (za ovaj deo možete koristiti i četkicu) i zatim blendajte vlažnim sunđerčićem.

Za posebnu pokrivnu moć, korektor nanesite na bubuljicu ili fleku i blendajte pre pudera ili proizvoda za teniranje, zatim nastavite sa svojom normalnom rutinom i na kraju, nanesite još jedan sloj korektora preko pudera.


Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 3)
Camouflage Concealer, Collistar, 2.399 din.
Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 4)
Double Wear Stay-In-Place Flawless Wear Concealer SPF10, Estée Lauder, 4.299 din.
Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 5)
Touche Éclat High Cover, Yves Saint Laurent, 4.369 din.
Tri načina kako da nanosite korektor u zavisnosti od toga šta pokrivate (фото 6)
Synchro Skin Correcting Gel Stick Concealer, Shiseido, 4.799 din.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar