Pretraga

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snega ili kiše

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snega ili kiše

Tekst: BURO.

Zima je konačno zaista stigla. Bilo da joj se radujete ili odbrojavate dane do prvog sunca, pahulje i kiša prave pravi haos na našem licu kada je šminka u pitanju i ne, nemoguće ih je izbeći. Donosimo vam male trikove koji će rešiti problem, a sve što vam je potrebno da ih primenite već sigurno imate u svom neseseru.


HIDRATACIJA GELOM


Iako je koži na vetru i zimi potrebna zaštita, ukoliko ne želite da vam se šminka otopi čim vas pogode prve kapi, preko dana koristite gel-formule za hidrataciju, a proizvodu za teniranje prepustite ulogu zaštite od spoljnih elemenata. Jače, teže teksture sačuvajte za veče i dane kada se ne šminkate.


uČINITE MASKARU VODOOTPORNOM


Uobičajena formula za dobiijanje xxl trepavica jeste da prvo nanesete sloj maskare koja ih izdužuje, a zatim one za volumen. Kada je napolju velika vlaga, najbolje je da taj drugi sloj bude vodootporan. Ukoliko pak ne želite da se odreknete maskare koju koristite cele godine, postoje i one providne koje se koriste kao završni sloj koji svaku maskaru ispod pretvara u vodootpornu.


SPREJ ILI PUDER ZA SETOVANJE


Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snega ili kiše (фото 7)

MAKEUP FIXING MIST, PIXI BY PETRA (SEPHORA)

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snega ili kiše (фото 9)

PREP+PRIME FIX, MAC

Sigurno već imate neki od ovih proizvoda koji čine da šminka na licu duže traje, a ako niste sigurni koji je najbolji za vas priskačemo vam u pomoć. Za koji god da se odlučite, sprej ili puder za setovanje su obavezni ukoliko želite da vam makeup preživi sneg i kišu (ali i ekstremno visoke temperature pa će vam biti koristan i leti). Da budete potpuno sigurni, nanesite ih nakon što ste završili sa teniranjem, a zatim još jednom kada završite sa kompletnim šminkanjem.


stain za usne i obraze


Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snega ili kiše (фото 10)

LIP MAESTRO LIP STAIN, ARMANI BEAUTY (SEPHORA)

Jedan proizvod za usne i obraze ne samo što vam štedi vreme i mesto u torbi već je, kada je u pitanju stain, posebno dizajniran da traje i traje. Njihovo samo ime znači "mrlja" ili "fleka" i predstavlja koliko su tačno dugotrajniji od drugih formulacija kao što su one puderaste ili kremaste. Nanosite ih brzo inače nećete stići da ih izblendate na vreme, upijaju se dok trepnete. Pored toga, najbolje funkcionišu sa kremastim formulama proizvoda za teniranje, a puder za setovanje sačuvajte za nakon staina.


senka preko olovke za oči


Setovali ste proizvod za teniranje, vreme je da setujete i olovku za oči ili ajlajner. Čak i ako nije vodootporan, izvucite liniju onako kako to inače radite, a zatim preko nje tankom četkicom nanesite senku (krem ili kamenu) u istoj ili sličnoj boji. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor