Pretraga

Zbog čega su cushion puderi najbolji puderi za proleće

Zbog čega su cushion puderi najbolji puderi za proleće

Tekst: BURO247.ru

Ukoliko još uvek niste upoznati sa kategorijom cushion pudera, vreme je da se to promeni. Bukvalno prevedena sa engleskog, reč "cushion" znači jastuče, a u ovom slučaju to jastuče je zapravo sunđer koji je natopljen tečnim puderom. Pakovanje mu je okruglo i ima sunđerasti aplikator pa na prvi pogled izgleda kao klasičan puder u kamenu. Evo zašto vam je upravo ova vrsta proizvoda za teniranje potrebna baš sad, kada je konačno stiglo proleće.


RAZLOG 1. LAGANA TEKSTURA

Cushion puder zapravo ima tečnu, veoma laganu teksturu koja se u trenutku stapa sa kožom i ten čini ujednačenim. On nije komedogen, ne "sedi" na koži i praktično je neprimetan ali zato ima vrlo pristojnu pokrivnu moć i prekriva flekice, crvenilo, kao i tamne krugove oko očiju. Sve to uz osećaj kao da nemate ništa na licu. Bingo.

RAZLOG 2. DOBRA HIDRATACIJA

Cushion puderi su osmišljeni tako da nemaju ulogu isključivo pudera već i proizvoda za negu. Zbog toga u svom sastavu često imaju hidratantne sastojke (hijaluronsku kiselinu, aloju, glicerin), sastojke koji umiruju kožu (nijacinamid), zatim aminokiseline, ekstrakte biljaka i hranljiva ulja. A već znamo da tamo gde ima hidratacije, ima i sjaja. Dakle, da, cushion puder će beživotnu kožu učiniti sjajnom i ukloniti znake umora koji su se nagomilali u toku zime.

RAZLOG 3. OVI PUDERI OBIČNO IMAJU SPF

Gotovo svaki cushion puder nosi na sebi oznake za filtere SPF and PA + (++) koje označavaju stepen zaštite od UVA i UVB zraka. Iako zaštitu od sunca treba koristiti tokom cele godine, ovo je posebno važno upravo u proleće kada sunce tek počinje da se zapravo pomalja, a mi smo skloni da previdimo njegovu jačinu.

RAZLOG 4. VELIK IZBOR NIJANSI

Mora se priznati da izbor nijansi zavisi od toga odakle je proizvođač pošto azijski brendovi često imaju svega nekoliko univerzalnih nijansi namenjenih uglavnom svetlijoj koži. Sa druge strane, brendovi koji prodaju po celom svetu sada zaista velik izbor boja među kojima ćete svakako naći neku koja vam odgovara. 

RAZLOG 5. JEDNOSTAVNO NANOŠENJE

Oni koji su stalno u nekoj žurbi posebno će ceniti sve benefite koje im pruža cushion puder. Za početak, vrlo se lako nanosi: jednostavno sunđerom pređite preko lica i voilà, spremni ste za pokret. Pored toga, ovo je proizvod koji (uspešno) obavlja nekoliko zadataka:

  • popravlja ten i prekriva nesavršenosti
  • pruža negu poput kreme
  • pruža zaštitu od UV zraka poput preparata sa SPF-om
  • pakovanje je praktično i lako za nošenje, što ga čini idealnim za popravke u toku dana


Zbog čega su cushion puderi najbolji puderi za proleće (фото 4)

DOUBLE WEAR CUSHION BB, ESTEE LAUDER

Ovaj članak je prvobitno objavjen na buro247.ru

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor