Pretraga

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike

Tekst: BURO.

(Zvanično) se trudimo da loše navike držimo što dalje od sebe ali... Neke od njih su jednostavno neodoljive. Srećom, tu su parfemi koji u sebi kombinuju neke od onih koje najviše volimo. Istina, miris kože, dima ili dobrog viskija nisu za svakog ali oni koji ih dobro poznaju - teško ih se odriču. Oni se udišu duboko, zbog sebe i ne zanima ih da li se nekom dopadaju, a ako ste spremni donosimo vam odabir najopojnijih.

Amouage

MEMOIR MAN

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 1)

Ovaj pomalo mračan ali opojan muški parfem je mešavina drvenastih nota i mirisa kože i paprati, a otvara se mirisom absinta, mente i bosiljka. On izaziva konvencije i ono što mislimo da znamo, te nas vodi po tankoj liniji između zavodljivosti i filozofije. Ukoliko ste skloni komplikovanim raspoloženjima, obavezno mu dajte šansu.


Tom Ford

TOBACCO OUD

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 2)

Ako je suditi po imenu, glavna osobina ovog parfema trebalo bi da bude miris duvana ali aroma viskija je jednako jaka - a ako pročitate nešto o njemu videćete da je i prva na listi. Iza njega slede cimet, korijander i začini, dok oud, duvan, sandalovina, pačuli, benzoin, tamjan, kedar i vanila zaokružuju kompoziciju. Kompleksna intoksikacija kakvu volimo.


Guerlain

CUIR BELUGA

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 3)

Ovaj miris sa notom kože lansiran je 2005, a iza njega stoji Olivier Polge. Miris kože je u njemu neverovatno suptilan i pomešan sa slatkom mešavinom divljih citrusa i aldehida, zatim se pomaljaju imortelle i pačuli, a osnova su vanila, antilop koža, ambra i suncokret. Zbog ovoga Cuir Beluga na podseća na animalističke instinkte, već na zagrljaj najskupljih i najmekših kožnih rukavica. Dostupan u parfimeriji Glamour.


Chanel

CUIR DE RUSSIE

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 4)

Ovo je jedan od originalnih mirisa na kojima su radili sama Coco i legendarni Ernest Beaux, a koji su ga 1924. okarakterisali kao "carski parfem". Njegova reformulacija koja pripada linije Les Exclusifs lansirana je 2016, a sadrži gornje note cveta narandže, mandarine i bergamot, srednje note ilang-ilanga, jasmina, ruže i duvana, i sve ovo lebdi na osnovi od nota kože, breze i smole.


Jo Malone

WHISKEY&CEDARWOOD

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 5)

Verovatno niste znali da Jo Malone pored svih mekih cvetnih i voćkastih kompozicija ima i parfem na bazi viskija. Iako je zvanično deo linije Huntsman koja je namenjena muškarcima, u tome ne vidimo nikakav problem: miris viskija uravnotežen je notama pimenta (karanfilićevog bibera) i kedra koji zajedno čine puderastu ali osvežavajući interpretaciju klasika.

Thierry Mugler

A*MEN PURE MALT

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 6)

Ovo je možda najpoznatiji parfem inspirisan viskijem pošto je Muglerova varijacija na temu obožavna širom zemljine kugle. Jake note slada, viskija, pačulija, vanile, kafe i ambre ukombinovane su sa voćnim tonovima koji mu daju neočekivanu svežinu. Najbolji je za hladne zimske noći.


Maison Margiela

JAZZ CLUB

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 7)

Alkohol, karamela, vanila pomešane su sa mirisom cigareta jer - naravno da publika u džez-klubu puši jednu za drugom. Ovo je parfem koji priča priču o dugim noćima u toku kojih može da se desi bukvalno sve. 


Penhaligon's

changing constance

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 8)

"Constance je ono što bismo nazvali jako modernom ženom, ona nema obzira prema tradiciji i ponaša se kako ona hoće." Ove reči prate opis parfema na zvaničnom sajtu legendarne britanske kuće parfema, a ovo je kreacija iz posebne kolekcije Portraits koja krši sva pravila: tu su kardamon i slana karamela koje polako ustupaju mesto slatkastim zemljanim notama duvana i vanile na puderastoj osnovi. 


Serge Lutens

CHERGUI

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 9)

Serge Lutens Chergui je eksplozija zemljanih aroma koja se otvara aromom dima sandalovine i duvanskog lista. Slatke note tamjana prepliću se sa medenim nektarom i buketom opojnog cveća, a miris aromatičnog sena, arome kože, ambre i mošusa izdižu celu kompoziciju do neslućeno senzualnih visina.


Nasomatto

baronda

Obožavamo parfeme koji mirišu na zabranjene navike (фото 10)

Ako želite neobičnu mirisnu varijaciju na temu viskija, ne tražite dalje od ovog Nasomatto parfema. On sadrži mošus, ambretu, viski, ružu, ambrokan i... drvenaste note, čija lagano slatkasta kombinacija će vas opiti baš poput pića.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor