Pretraga

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni?

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni?

Tekst: BURO.

Foto: ImaxTree i @guidopalau

Nakon što se završila i nedelja mode u Parizu vreme je za sabiranje utisaka, kao i za pravljenje planova za to šta ćemo i kako nositi - ili nećemo nositi - narednog proleća i leta. Danas, kada se beauty trendovi rađaju više na društvenim mrežama nego na revijama, ne dešava se više često da nam neki privuče pažnju ali evo desilo se i to: raznobojna kosa u intenzivnim nijansama pronašla je svoj put sa ulice do pista (i to ni manje ni više čak i do one Valentino).

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 1)
Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 2)

VALENTINO

Kolor-bloking sada je reč koju ne koristimo za odeću već za kosu pošto su dizajneri pronašli novu opsesiju: perike u boji i clip on pramenove svih dužina. Prva na listi je svakako bila Valentino revija koja se ovaj put održala u Parizu na staroj pijaci Carreau du Temple i na kojoj su modeli išetali na ulicu, uključujući tako publiku i prolaznike. Manekene pak nije bil teško primtiti ni u svoj toj gužvi zahvaljujući upravo vibratnim nijansama, kako odeće tako i kose.

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 3)

BALENCIAGA

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 4)

DOLCE&GABBANA VIA @GUIDOPALAU

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 5)

DRIES VAN NOTEN

Idejni tvorac svih frizura bio je legendarni frizer Guido Palau koji pored Valentina stoji i iza ljubičaste, plave i zelene kosa koju smo videli i na Loewe reviji. Nijanse poput onih koje obično imaju žvake i gumene bonbone bile su najzastupljenije ali svoje mesto zauzela je i crvena: pored Valentino revije, videli smo je i na Loewe i Balenciaga prezentaciji, a osvojila je i Dries Van Noten (u kombinaciji za jasnom žutom nijansom).

Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 6)
Kosa u vrištećim bojama je neočekivani trend sa Nedelja mode, da li ste spremni? (фото 7)

LOEWE

Iako smo raznobojnu kosu na neki način već videli za vreme karantina i, u poslednje vreme na devojkama kao što je Bella Hadid, Nedelja mode je poslednja stepenica i potvrda da je trend konačno osvojio apsolutno sve. Da li ćete i vi da posegnete za clip on pramenovima?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor