Najveći trendovi kozmetičke industrije u 2019.

    17.04.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/cover_beauty_trendovi1.jpg

    Flasteri za microneedling 

    Mezoroler ili microneedling duguje svoju rastuću popularnost našoj želji za kožom koja je elastična, nevidljivih pora i dobre mikrocirkulacije, a sve uz minimalan period oporavka i bez ozbiljnih mogućih posledica. Nažalost, procedura se ne može izvoditi u kućnim uslovima pošto aparat kojim se radi izaziva mikro traume i mora biti apsolutno sterilan. Dobra vest je da su nam sada dostupni flasteri za jednokratnu upotrebu sa mikroiglicama koje se u kontaktu sa kožom razlažu ali tek pošto su imale dovoljno vremena da brzo prodru u kožu. 

    Alternative retinolu

    I ptice na grani znaju da je retinol zlatan standard kozmetičke industrije, kao i da, verovatno najefikasniji sastojak za rešavanje mnogih problema, ipak ima jednu krupnu manu: čini kožu posebno osetljivom na sunce. Proizvođači kozmetike mu dugo traže efikasnu zamenu i prošle godine je jedna od njih je postala posebno popularna – bahiol, ekstrakt iz semena biljke psoralea leafless. Potražite ga na listi sastojaka kada se sledeći put budete našli u nedoumici.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/03_beauty_trendovi1.jpg

     

    Pozivanje na odgovornost

    Kako se potrošači sve više razumeju u sastojke tako su i proizvođači primorani da budu otvoreniji po pitanju sastava svojih proizvoda. Danas većina nas zna razliku između različitih oblika vitamina C, šta znači komedogenost i koji sastojci hidriraju kožu. Sve ove informacije su lako dostupne na internetu. Prošle godine su marke NIOD i The Ordinary aktivno promovisale transparentnost, a stručnjaci predviđaju da će uskoro i veliki brendovi učiniti isto.

    Ampule umesto seruma

    Ampule su najkoncentrovaniji oblik proizvoda za kućnu upotrebu, a pored toga njihovo profesionalno pakovanje bolje čuva svežinu samog proizvoda. Neki brendovi ih već prave, Advanced Night Repair Intensive Recovery marke Estée Lauder imaju kultni status i upakovane su u organski biorazgradivi materijal, a Elizabeth Arden i Babor predlažu ampule retinola za kućnu upotrebu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/02_beauty_trendovi1.jpg

     

    Sastojci za obnavljanje kože

    Velika je verovatnoća da ste prošle godine počeli svuda da vidjate reč CICA, a niste imali koga da pitate o čemu je reč. Radi se o ekstraktu biljke Centella asiatica koji je nezamenljiv u nezi suve, osetljive kože sklone svrabu. Deo je mnogih proizvoda za regeneraciju kože, kao što je Uriage Bariéderm Repairing Cica-Cream. Potreba za ovakvim proizvodima je logična posledica sve veće upotrebe retinola i kiselina pa se i ove godine očekuje dalji rast.

    Briga o životnoj sredini

    Pod sve većim pritiskom javnosti, održivi razvoj postaje jedna od glavnih polisa poslovanja za mnoge velike kompanije. Pre svega se razvijaju razne strategije za poboljšanje ambalaže, a pored kampanja da se smanji upotreba plastike, postoji i tendencija manje upotrebe vode kako u proizvodnji tako i u samim proizvodima. Sledeće godine očekujte puno proizvoda u obliku pudera.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/04_beauty_trendvi1.jpg

     

    Beauty minimalizam umesto nege iz više koraka

    Život je sve brži, stalno smo stanju žurbe pa je logično da se trudimo da pojednostave svoje rituale nege (i uštedimo vreme). Jednostavno rečeno: manje bočica – brža i sveobuhvatnija nega. Glavna karakteristika proizvoda je multifunkcionalnost kao što je, na primer, simultano toniranje, čišćenje i hidratacija. Raduje nas i više slobodnog prostora u kupatilu.

    Injekcije umesto plastične hirurgije

    Ove godine, plastična hirurgija postaje prirodnija i manje invazivna. Na polju podmlađivanja sve više se traže fileri, mezoterapija i PRP, microblading i Baby Botox, a klasičan Botox je našao primenu u nehirurškoj korekciji nosa. Glavni cilj: jedra, hidrirana i elastična koža.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/01_beauty_trendovi1.jpg

    Saznaj više:
    Povezani članci: