Pretraga

Omiljena party šminka ove sezone zove se \"halo eyes\"

Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes"

I za život i za Instagram

Tekst: Manda Javorina


Zvanično smo ušli u doba godine kada slikamo, slikamo i slikamo. I onda se još malo slikamo. Makeup entuzijasti vole svaku priliku da isprobavaju trendove, a ovo je jedan od sigurnih favorita za žurke (tu ubrajamo i one dnevne, odmah posle posla). Tehnika stavljanja senke na kapcima koja daje efekat oreola od svetla je verovatno najnosiviji od svih hitova na Instagramu i to iz nekoliko dobrih razloga. Dovoljno svetlucava da hvata svetlo (hello, halo!) pa se savršeno fotka, suptilnija (i malo više fashion) od klasičnih šljokica, a efekat je izvodljiv u svakoj boji i može biti i jednako dramatičan kao smokey eye ali i nežniji. Na svu sreću, nema potrebe da se po umeću sa četkicama merite sa Mariom Dedivanovicem da biste i sami zasvetlucali, dovoljno je da ispratite nekoliko koraka i odaberete paletu.

Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 1)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 2)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 3)

Korak 1: osvetlite oko

Za početak napravite efekat svetla na sredini kapka i odmah ispod njega. Blendajte sedefastu ili metalik senku u najsvetlijoj nijansi palete od trepavica do pregiba kapka i malo iznad njega. Koju god osnovnu boju da ste odabrali, za ovaj korak odaberite nijansu šampanjca koja će otvoriti oko i učiniti da izgleda krupnije. 

Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 4)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 5)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 6)

Korak 2: napravite okvir 

Konturirajte pregib oka kao i unutrašnji i spoljni ugao tamnijom bojom i blendajte. Među nijansama taupe, bronzane i braon pronaći ćete onu koja najbolje ističe vašu boju očiju i uklapa se sa podtonom vaše kože. Izdužite pogled tako što ćete izvući i izblendati i tamniju senku od spoljašnjeg ugla oka.

Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 7)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 8)
Omiljena party šminka ove sezone zove se "halo eyes" (фото 9)

Korak 3: tamni akcenti

Dodavanje crnog ajlajnera ili olovke će dodatno akcentovati look, ali zaista nije obavezno. Ono bez čega ne možete dobiti dobar efekat jeste crna maskara za volumen i to u nekoliko slojeva. Nanesite je cik-cak pokretima i dobro nanesite boju u sam koren trepavica.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar